Ülkede üretilen ilaçlara sadece su katılabiliyor..!

ulkede-uretilen-ilaclara-sadece-su-katilabiliyor

Önemli petrol ülkelerinden Nijerya'da tüketilen ilaçların tamamı yurt dışına bağımlı.


19 Nisan 2018 15:57

İlaç tüketimi bütünüyle dışa bağlı olan yaklaşık 200 milyonluk Batı Afrika ülkesi Nijerya'da, kullanılan ilaçların yüzde 75'i ithal ediliyor. İçerde üretmeye çalışılan kalan yüzde 25'in malzemeleri de yine yurt dışından getiriliyor. Ülkede ilaç sanayi adına kurulan tesislerde ilaçlara sadece "su" katılabiliyor.

Nijerya'da ilaç sanayi yok hükmünde..

Nijerya'nın Endüstri Eczacıları Birliği Başkanı Ignatius Anukwu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkede kullanılan ilaçların yüzde 75'inin ithal edildiğini belirtti.

Nijerya'da üretilen ilaçların yüzde 25'inin malzemelerinin de yurt dışından alındığını kaydeden Anukwu, ülkede üretilen ilaçlara sadece su katıldığını söyledi.

Anukwu, "İlaçların üretim ortamları yeterince iyi değil ve hükümetin ilaçları güvence altına alacak politikaları yürürlüğe koyması gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

Anukwu, ülkedeki ilaç sektörünün yıllık gelirinin 800 milyon dolar ile 2 milyar dolar arasında olduğunu kaydetti.

Afrika'nın büyük ülkesi

Yaklaşık 200 milyonluk nüfusu ile Afrika'daki en kalabalık ülkesi olan Nijerya, aynı zamanda dünyadaki en fazla nüfusa sahip yedinci ülke. 1960 yılında İngiltere'den bağımsızlığını ilan eden Batı Afrika ülkesi Nijerya'da, askeri darbe dönemlerinin ardından 1999'da sivil yönetime geçildi. Nijerya bir petrol ülkesi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz