Türkiye'yi Giresun ve Konya'lı eczacılar temsil etti..

turkiye-yi-giresun-ve-konya-li-eczacilar-temsil-etti

47. Avrupa Hastane Eczacıları Genel Kurulu yapıldı. Kurula 34 ülkeden 77 delege katıldı.


16 Haziran 2017 12:27

34 ülkeden 77 delegenin katılımıyla gerçekleştirilen 47. Avrupa Hastane Eczacıları Genel Kurulu'nda Türkiye'yi Giresun Özel Ada Hastanesinden Ecz. Arif Özdemir ve Konya Eğitim Araştırma Hastanesinden Uzm. Ecz. Ersin Güner Temsil etti.

Yesilgiresun.com'un haberine göre, 2 gün süren genel kurulda öncelikle son bir yılda Avrupa Hastane Eczacıları Birliğinin gerçekleştirdiği faaliyetler, yönetim kurulu raporları ve kurumun bütçe ayrıntıları hakkında yönetim kurulu tarafından delegelere çeşitli sunumlar yapıldı. Genel kurula üye ülkeler tarafından da son bir yılda hastane eczacılığı alanında gerçekleştirilmiş önemli faaliyetler ile ilgili rapor sunumları yapıldı. Ülkemiz adına da sunumu Ecz. Arif Özdemir yaptı.

Avrupa Hastane Eczacılığı Beyanları tüm Avrupa Birliği üyesi ülkelerde 2019 yılına kadar benimsenmesi istenen 44 maddeden oluşuyor. Bu beyanlar ile ilgili olarak her ülkeden en az bir Ulusal elçi daha önceden belirlendi ve bu elçiler de yaklaşık 6 aydır çeşitli çalışmalar yapmaktaydılar.

Türkiye'nin, Avrupa Hastane Eczacılığı Beyanları Uygulama Elçisi Ecz. Arif Özdemir, konuyla ilgili paydaşlarla çeşitli görüşmelerin yapıldığını, yine bu anlamda her 2 ayda bir Beyanlar gazetesinin tüm hastane eczacılarına yollandığı hakkında genel kurula bilgi verdi.

İkinci gün ise yoğun olarak önümüzdeki yıllarda Avrupa’da gerçekleştirilmesi hedeflenen faaliyetler ile ilgili olarak çalışma gruplarıyla çeşitli çalışmalar yapıldı. Ayrıca yönetim kurulu üyeliklerinden boşalan 3 sandalye için tekrar seçimler yapıldı. Genel kurulun bir sonraki toplantı yeri Romanya’nın Başkenti Bükreş olarak belirlendi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz