TİTCK çağrı yaptı.. Optisyen-Gözlükçüler Birliği kuruluyor..

titck-cagri-yapti-optisyen-gozlukculer-birligi-kuruluyor

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), optisyenlerin ilk genel kurullarını yapabilmeleri için derneklere çağrıda bulundu.


22 Şubat 2018 13:30

TİTCK, Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliğinin ilk genel kurulu için dernek genel kurullarında seçilmiş olan meslek mensubu beşer mümessilin bilgilerini istedi.

TİTCK'nın duyurusu şöyle:

Optisyenlik Alanında Faaliyet Gösteren Derneklerin Dikkatine

Bilindiği üzere, 5193 Optisyenlik Hakkında Kanuna tâbi meslek mensuplarının; mesleki faaliyetlerini geliştirip kolaylaştırmak, meslektaşlar arasında yardımlaşma ve iş birliğini temin etmek ve mesleki ahlâk ve disiplini tesis edip korumak üzere, kamu kurumu niteliğindeki optisyen-gözlükçüler odaları ve Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliğinin teşkil edileceği Kanuna ilave edilen Ek Madde 1 de belirtilmiştir.

Birliğin ilk genel kurulunun yapılabilmesi için Kanunun Geçici 4 üncü maddesinin hükmü gereği ve yürürlüğe giriş tarihi olan 20/12/2017 tarihinden önce optisyenlik mesleği ile ilgili olarak faaliyette bulunan derneklerin, Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliğinin ilk genel kurulu için genel kurullarında seçmiş oldukları meslek mensubu beşer mümessillerin isim ve iletişim bilgilerinin Kurumumuza ivedilikle bildirilmesi gerekmektedir.;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz