TİTCK; Bu cihazın eczanede bulundurulması yasak..

titck-acikladi-bu-cihazin-eczanelerde-bulundurulmasi-yasak

TİTCK, “Vitastiq” isimli cihazın, eczanelerde kullanımını uygun bulmadı.


04 Ekim 2017 14:46

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), bazı eczanelerde ve vitamin ve mineral ölçümü yapılarak bu ölçüm sonucuna göre “Newita” marka takviye edici gıda önerilen “Vitastiq” isimli cihazın, eczanelerde kullanımı, bulundurulması ve/veya satılmasının uygun olmadığını açıkladı. Adıyaman Eczacı Odası TİTCK'nın bu açıklamasını yayınladı.

TİTCK'nın açıklaması şöyle;

Ogig Sağlık Ürünleri ve Hizm. San. Ltd. Şti.’nin Türkiye distribütörlüğünü yaptığı “Vitastiq” isimli cihazla ülkemiz genelinde bazı eczanelerde vitamin ve mineral ölçümü yapılarak bu ölçüm sonucuna göre “Newita” marka takviye edici gıda satışı yapılması hususu Kurumumuz Beşeri Tıbbi Ürün Klinik Değerlendirme Komisyonu’nca değerlendirilmiş olup 06.09.2017 tarihli Komisyon Raporu’nda “Doğrudan ilaç ve/veya tıbbi bir ürünün satışıyla ilişkilendirildiğinden taşıdığı potansiyel riskler/sorunlar nedeni ile “Vitastiq” isimli cihazın eczanelerde kullanımı, bulundurulması ve/veya satılması uygun bulunmamıştır.” şeklinde kanaat bildirilmiştir.

İlgili Bilimsel Komisyon Raporu doğrultusunda “Vitastiq” isimli cihazın eczanelerde kullanımı, bulundurulması ve/veya satılmasının uygun olmadığının İlinizde faaliyet gösteren tüm serbest eczacılarımıza duyurulması ve yapılacak denetimlerde bu konunun göz önünde bulundurulması hususlarında bilginizi ve gereğini rica ederim.

Dr. Hakkı GÜRSÖZ / Kurum Başkanı

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz