"Güveni sağlayan teknoloji değil eczacıdır.."

teknoloji-eczaneyi-yonetebilir-ama-guveni-saglayan-eczacidir

Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneğinin yayınladığı Eczacılık Günü mesajı.


14 Mayıs 2018 17:01

Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Armağan Ener, 14 Mayıs Eczacılık Günü dolayısıyla “Geleceğin Eczacılığına” ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Ecz. Ener açıklamasında, hiçbir teknolojik gelişmenin eczacıların sağladığı güven unsurunun yerini alamayacağına dikkati çekti.

Ener'in açıklaması şöyle;

Geleceğin eczacılığı Pharma 4.0

"Geleceğin Eczacılığı’nın iki temel üzerine şekillenecek. Birincisi Dijital teknoloji, ikincisi İnsan. Evet, bir Dijital Devrim sürecini yaşıyoruz. Hiç yaşanmadığı kadar hızlı ve öngörülemeyecek boyutta bir dijital dünyaya doğru yol alıyoruz.

Bu dijital dünyada kendini izleyebilen daha bilgili hastalar olacak. Vücut sensörleri kişilerin fiziki yapılarındaki değişimleri, rahatsızlıklari anında sağlık merkezlerine ulaştıracak ve hızla elde edilen klinik bulgular hastanın genetik yapısı, fiziksel değerleri ve kullandığı ilaçlara göre 3D Yazıcılar ile hazırlanan kişiye özel ilaçlar hastanın kullanımına çok hızlı bir biçimde sunulabilecek.

Robotlarla cerrahi operasyonlar hızlı ve kusursuz yapılabilecek, giyilebilir teknolojik ürünler ile medikal problemler çok hızlı iyileştirilebilecek. Yapay Zeka sayesinde Eczane yönetimi, stok sayımı ve belirleme sipariş verme stratejileri, hasta bilgilerini tutabilme ve yorumlayabilme imkanlarına sahip olabileceğiz.”

"İlaç sektörü teknolojik değişime hazır olmalı"

 “Tüm bu teknolojik gelişmelerin yanında olması gereken ve biz eczacıların uzun yıllar içinde insanlarla yoğun iletişimlerimizle oluşturduğumuz, hiç bir teknolojik gelişmenin sağlayamayacağı büyük bir değer olan ‘Güven’ konusudur.

Bizler, yüzyıllardır oluşturduğumuz toplumsal sağlık alanındaki güven temelimizin, Danışman Eczacı kimliğimizin üzerine teknolojik gelişim donanımlarını yerleştirebilmeli ve mesleğimizi geleceğe onurla taşıyabilmeliyiz.

Tıbbi Fütürist Dr. Bertalan Mesko’nun dediği gibi ‘Rasyonelleştirilmiş ve optimize edilmiş sağlık sistemlerini bir araya getirebilmek için ilaç sektöründeki tüm bileşenler, teknolojik değişim dalgasına hazır olmalıdırlar’. Bu vesileyle, tüm meslektaşlarımın 14 Mayıs Eczacılık Gününü kutlarım.”


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz