Teknisyenler günü tartışması.. Farklı görüşler var..

teknisyenler-gunu-tartismasi-farkli-gorusler-var

5 Nisan tarihinin "Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri günü" olarak kutlanması konusunda tartışma.


05 Nisan 2018 11:50

Bugün 5 Nisan. Kimilerine göre "Teknisyenle günü", kimilerine göre "Yok öyle bir şey.." Sanki ortada tartışmalı bir durum var gibi. Görüştüğümüz çoğu eczane teknisyeni ise şu soruyu soruyor; "5 Nisan günü, 'Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri günü' mü değil mi?

Her yıl 5 Nisan gününün "Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri günü" olarak kutlanması fikrini ortaya atan ve takipçisi olan grup; "Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Sosyal ve Kültürel Gelişim Derneği".  Diğer yandan Eczane Teknisyenleri Konfederasyonu ise farklı görüşte.

Derneğin yayınladığı kutlama mesajında;

"Her meslekte olduğu gibi bizim mesleğimizde de belirli gün oluşturulması konusunda yönetim kurulumuz kararınca gerekli başvurular yapılmış olup 5 Nisan tarihinin Eczane Teknisyenleri Günü olarak kutlanması uygun görülmüştür." deniyor.

Dernek Başkanı Habeş Anık konuyu şöyle anlatıyor;  

"Derneğimiz mesleki sivil toplum kuruluşu olarak hiç bir kurum ve kuruluşa bağlı değildir. UYAP dahil devletin ilgili kademeleri ile sürekli görüş halindeyiz. Özel gün kutlaması konusunda yıllardır herhangi bir girişim olmadığı gibi, yapılan girişimleri suistimal etmek gibi bir garip durum içinde olanlar var maalesef. 2012 yılında yaptığımız girişimler ve başvuruların cevaplarını 2014'te ancak alabildik. Geçen yıl en yoğun kutlanma dönemini yaşadık. Ecza depoları, eczacı odaları, il sağlık müdürlükleri bu günü kutladı ve meslektaşlarımızda bu günü kutlamaya devam ediyorlar.

Aradan geçen 4 yıllık süreçte bu konuda çok fazla olumlu dönüşlerin yanı sıra tabi ki olumsuz dönüşler de aldık. Önümüzdeki günlerde üniversitelerin ilgili bölümlerinde de kutlanmaya devam edilecek. Kaldı ki hiç bir çalışma yapmadan bu işin gerçekleşmesi zaten mümkün olamaz.

Biz ilk görüşmemizi Kültür Bakanlığı ile yaptık ve ön onayın ardından kutlanmaya başlandı. Biz dernekler arasında Kültür Bakanlığı ile işbirliği içinde çalışan tek derneğiz."

Diğer yanda ise konuya farklı yaklaşan eczane teknisyenlerinin en büyük mesleki örgütü Eczane Teknisyenleri Konfederasyonu var.

Konfederasyon Başkanı Aydın Dağ'ın görüşü şöyle;

"Teknisyenler gününün belirlenmesi konusunda Konfederasyon olarak daha önce bir gün belirlenmişti. Eğitim protokolünün başlangıç tarihi olarak. Sonra bazı arkadaşlar yasanın başlangıç tarihini istediler, bazıları dünyada kutlanan gün var dediler. Kesin bir karara varılamadı. Ancak yapılacak önümüzdeki Genel Kurulda bu konuda bir karar almayı planlıyoruz.

Kutlama gününün hangi gün olacağı konusu eczane teknisyenlerinin geniş mutabakatı ile belirlenmelidir. Bu da ancak Konfederasyon çatısı altında olabilir.

Şu anda bir tarihin ortaya atılarak, kutlama zorlaması yapılmasını doğru bulmuyorum. Neden derseniz, her dernek kendisi bir gün belirlemeye kalkarsa 78 dernek var..!"

Görünen o ki bu çekişme bir süre devam edecek, bu konuda farklı çabalar görülüyor. Örneğin Kütahya Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Yücel Ünal da derneğin sayfasında "Resmi olarak bir Teknisyenler Günü yoktur. Gün gelecek öyle bir günümüz olacak tabii ki.." diye başlayan bir mesaj yayınladı.

Kutlamak isteyenlere "Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri günü" kutlu olsun.


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Ziyaretçi
05/04/2018 11:53
BU BÜYÜKLERİN DÜŞÜNCE AYRIMLILIĞI OLCUKCA BİZ HAKKARIMIZI ALAMAYIZ ZATEN FİKİRLER BİR AMA BİRİ ÖNCE YAPINCA KABUL ETMİYOR BU DERNEKLERİN YAPMASI GEREKENLERİ ZAMANLA BAKANKILLARIN ALDIĞI KARARLA ECZACI ODALARI YADA İŞVERENLER HAYATA GEÇİRİYOR. BU KADAR STRESLİ BİR İŞ YÜKÜMÜZ VARKEN BAZI BÜYÜKLERİMİZİN BU SEVİNCİMİZİ GÖRMEZLİKTEN GELMELERİ ÇOK SAÇMA BUGÜN BİZLERİN MOTİVASYON GÜNÜ KABUL EDİN YADA ETMEYİN ÖNEMLİ OLAN TEKNİSYENLERİN SEVİNCİ VE MUTLULUĞUDUR
Yorum yaz