"Öncelikle sağlık kuruluşunda çalışan görevliler eğitilmeli.."

teknisyenler-aciklama-yapti-oncelikle-saglik-kurulusunda-calisan-gorevliler-egitilmeli

Sakarya Eczane Teknisyenleri Derneği'nin, Eczacı Odasının duyurusuna karşı açıklaması..


11 Ekim 2017 15:54

Sakarya Eczane Teknisyenleri Derneği, bir açıklama yaparak, önceki hafta Sakarya Eczacı Odası'nın web sayfasında yayınlanan, "hatalı yazılan reçeteler" hakkındaki duyuruda yer alan ifadelerin kabul edilemez bir durum olduğunu belirtti.

Açıklamada;

"... öncelikle sağlık kuruluşlarında çalışan sekreteryaların rapor ve reçeteleme kuralları üzerinde eğitim seminerleri vererek, sürekli değişen, İlacın ve Sağlık hizmetinin veriliş kurallarını belirleyen Sağlık Uygulama Tebliği hakkında bilgilenmelerini ve takip etmelerini, hata ve hataların minumuma indirgenmesi sağlanmalıdır." denildi.

Sakarya Eczane Teknisyenleri Derneği'nin açıklaması şöyle;

Değerli basın mensupları Sakarya eczacı odasının internet sayfasındaki 28 eylül 2017 tarihli yanlış ve hatalı yazılan reçeteler hakkındaki duyurusunda, ilimizde faaliyet gösteren kamu ve özel sağlık kuruluşlarından gelen eksik yada yanlış yazılan reçete düzeltmelerindeki hataları düzelttirmek için gönderilen Eczane Teknisyeni meslektaşlarımızın usule uygun davranmadıkları kaleme alınmış olup bu durumun tek sorumlusu Eczane Teknisyenleri gibi gösterilmesi kabul edilemez bir durumdur .

Günlük çalışma saatleri ve nöbetlerde gelen reçetelerin biriktirmeden reçeteyi yazan hekime düzeltme yapılması için gönderilmeleri istenmektedir.

Değerli basın mensupları Sakarya’da 950 eczane teknisyeni meslektaşım uzun çalışma saatleri ve nöbetler doğrultusunda , fiziki ve ruhsal değişimler gösterebilir , nihayetinde bizlerde etten kemikten oluşan insanlarız. Hatalı aramak yerine çözüm yolları üretmeliyiz, en ücra yerlere sağlık hizmeti götürün sağlık kuruluşu olan Eczanelerde , yasalarda yer aldığı gibi Eczacının gözetiminde sağlık hizmeti veren biz eczane Teknisyenleri örgütü olan Sakarya Eczane Teknisyenleri Derneği her zaman göreve hazırız.

Değerli basın mensupları Sakarya ili dahilinde kamu , özel hastaneler ve sağlık hizmeti verem tüm kuruluşların yetkili amirleri ile görüşmeler yapılarak hataları en aza indirmek, hastaların ilaca daha çabuk ulaşmalarını sağlayabiliriz . Dememiz o ki öncelikle sağlık kuruluşlarında çalışan sekreteryaların rapor ve reçeteleme kuralları üzerinde eğitim seminerleri vererek, sürekli değişen, İlacın ve Sağlık hizmetinin veriliş kurallarını belirleyen Sağlık Uygulama Tebliği hakkında bilgilenmelerini ve takip etmelerini, hata ve hataların minumuma indirgenmesi sağlanmalıdır . Sakarya eczane Teknisyenleri derneği yönetim kurulu olarak bizler her zaman emeğin , başarının , ve olumlu işlerin yanında yer aldık, bundan sonrada böyle olması için azami gayret göstereceğiz .

Sakarya Eczane Teknisyenleri Derneği Yönetim kurulu

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz