TEİS, antidepresan ilaçlardaki tartışmaya açıklık getirdi..

teis-nbsp-antidepresan-ilaclardaki-tartismaya-aciklik-getirdi

TEİS'in antidepresan ilaçlardaki uygulama hakkında açıklaması.


06 Haziran 2018 12:18

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), son SUT değişikliği üzerine antidepresan ilaçlarda ortaya çıkan tereddütler üzerine, ilgili birimlerle görüşüldüğünü belirterek alınan yanıtları ve açıklamaları duyurdu.

TEİS'in duyurusu şöyle;

ANTİDEPRESANLARLA İLGİLİ BİLGİLENDİRME

Değerli Üyelerimiz,

Son SUT değişikliği üzerine sizlerden gelen sorular ve sorunlar hakkında ilgili birimle görüşülmüş olup alınan yanıtlar ve açıklamalar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

TEİS (Tüm Eczacı İşverenler Sendikası)

Değerli Üyelerimiz , 10.05.2018 tarihli SUT maddesi “MADDE 8- Trisiklik, tetrasiklik ve SSRI grubu antidepresanlar tüm hekimlerce reçete edilebilir. Bu gruplar arasında ilaç değişimi gereken hallerde ve/veya bu ilaçların 6 aydan uzun süre kullanılması gereken durumlarda psikiyatri uzman hekimlerince veya psikiyatri uzman hekimlerince düzenlenen uzman hekim raporuna dayanılarak tüm hekimlerce reçete edilmesi halinde bedelleri Kurumca karşılanır,” şeklinde olup sizlerden sıklıkla gelen soruların cevapları şu şekildedir;

18 Mayıs 2018 tarihinde başlayan uygulamaya göre bu ilaçlar tüm hekimlerce 6 ay süreyle reçete edilebilmektedir.

6 aydan fazla kullanımı için 18 mayıs 2018 tarihi başlangıç alınarak sistemden kontrol edilmelidir. Bu sürenin sonunda psikiyatri uzman hekimlerince veya psikiyatri uzman hekimleri tarafından düzenlenen uzman hekim raporuna dayanılarak tüm hekimlerce reçete edebilecektir.

18 Mayıs 2018 tarihinden itibaren başlanan ilaçların 6 aylık süre içinde değişiminde ise;değişimden kasıt farklı bir grup (Trisiklik,Tetrasiklik ,SSRI ) ilaca geçilmesidir, aynı grup ilaçlar arasında değişim bu kapsamın dışındadır.Gruplar arasında değişiklik olunca psikiyatri uzman hekim reçetesi aranacaktır.

Kurum tarafından Medula üzerinde sistem çalışması yapılacak ve kontrolün Medula tarafından yapılması sağlanacaktır. Medula kontrolü sağlanana kadar geçen bu süre zarfında mağduriyet yaşanmaması için özellikle ilaç grubu değişikliklerinde ilaç bilgisinin Meduladan kontrol edilmesi gerekmektedir.

Trisiklik,tetrasiklik,SSRI grubu antidepresanlar aşağıda tabloda belirtilmiştir.

TRİSİKLİK ANTİDEPRESANLAR   TETRASİKLİK ANTİDEPRESANLAR   SSRI GRUBU ANTİDEPRESANLAR
         
Amitriptilin (Laroxyl)   Mianserin (Tolvon)   Fluoksetin (Prozac)
Klomipramin (Anafranil)   Mirtazepin (Remeron)   Fluvoksamin (Faverin)
İmipramin (Tofranil)   Moprotilin (Ludiomil)   Paroeksetin (Paxil)
Opipramol (İnsidon)       Sitalopram (Cipram)
        Sertralin (Lustral)
        Essitalopram (Cipralex)

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz