"Bu meslektaşlarımız hakkında gerekli işlem yapılır"

teb-sesini-yukseltti-bu-meslektaslarimiz-hakkinda-gerekli-islem-yapilir

TEB'in belirlenen kurallar dışında sözleşme imzalayan eczacılara duyurusu.


04 Nisan 2018 13:49

Bazı eczacıların farklı iskonto oranları ile çeşitli kurumlarla münferit sözleme imzalama ihtimali eczacı odalarını ve Türk Eczacıları Birliği'ni (TEB) rahatsız ediyor.

Bir süre önce Ziraat Bankası Yardım Sandığı Vakfı'nın farklı bir iskonto oranı talep etmesi üzerine çıkan tartışmada Adana Eczacı Odası mesleki birlik adına açıkça tavrını ortaya koymuş ve belirlenen oranlar dışında iskonto içeren herhangi bir sözleşme imzalayan eczacılar hakkında mesleki disiplin soruşturması açılacağını duyurmuştu.

TEB yazı göndererek uyardı

Sonunda TEB de sözleşmeler konusunda sesini yükseltti ve eczacı odalarına bu konuda bir duyuru gönderdi. Eczacı odalarına gönderilen yazıda;

"Uygulama birliğini korumak adına, çeşitli kuruluşlarla münferit anlaşma imzalanmasının uygun olmayacağı konusunda üyelerinizin bilgilendirilmesini ve Odanızca gerekli değerlendirmenin yapılarak söz konusu anlaşmaları yapan üyeleriniz hakkında 6643 Sayılı Kanun kapsamında gerekli işlemlerin yapılabileceği konusunda bilgilerinizi saygılarımla rica ederim." ifadelerine yer verildi.

Ankara Eczacı Odası da bugün bu konuda bir açıklama yaparak TEB'in gönderdiği yazıya atıf ile

"Buna göre bu tip anlaşmaları imzalayan meslektaşlarımız hakkında 6643 Sayılı Kanun kapsamında gerekli işlemler yapılacaktır." uyarısında bulundu.

Ankara Eczacı Odsı'nın duyurusu şöyle

Yüksek İskonto Talep Eden Kurumlar Hakkında

Değerli Meslektaşlarımız;

Bazı kurumların meslektaşlarımız ile Kamu Kurum İskontosu üzerinden artı indirim isteyerek anlaşma yapmak istemesi üzerine Türk Eczacıları Birliği’ne bilgi verilmiş ve konu ile ilgili görüş istenmiştir.

6643 Sayılı Türk Eczacıları Birliği Kanunu’nun, TEB Merkez Heyeti’nin görevlerinin tanımlayan 39. Maddesinin (j) bendi “Eczanelerden sağlık hizmeti satın alacak bütün kamu ve özel kurum ve kuruluşlarla anlaşmalar yapmak, imzalanan protokole uygun tip sözleşmeleri bastırmak ve belirleyeceği bedel karşılığı eczanelere dağıtmak” hükmü gereğince, Merkez Heyetimiz tarafından, kurum ve kuruluşlar ile uygun şartlarda protokol imzalanması yönünde gerekli çalışmalar yürütülmektedir.

Buna göre bu tip anlaşmaları imzalayan meslektaşlarımız hakkında 6643 Sayılı Kanun kapsamında gerekli işlemler yapılacaktır.

Bilgilerinize önemle sunarız.

Ankara Eczacı Odası Yönetim Kurulu

EK: TEB'den Gelen Yazı

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz