Tasarruf önlemlerinin yeni aşaması "Sağlık Marketleri"

tasarruf-onlemlerinin-yeni-asamasi-saglik-marketleri

Sağlık Marketlerinin devreye girmesi ile hastanelere tıbbi cihaz alımında ihale dönemi bitiyor.


26 Ağustos 2018 14:24

Sağlık Bakanlığı, "Sağlık Marketi" projesini devreye aldı. Böylece hastanelere ilaçtan sonra en büyük masraf kalemi olan tıbbi cihaz alımında ihale dönemi bitiyor.

Hastanelerin tüm tıbbi cihazlar ile malzemeleri DMO tarafından alınacak. Böylece tek tek alımlarda değerleri milyonlarca liraya mal olan tıbbi cihazlar toplu alımlarla daha uygun fiyatlara temin edilecek. Herhangi bir hastane ihtiyacı olması durumunda ihaleye gerek kalmadan DMO’dan en uygun fiyata satın alacak. Bu kapsamda DMO’ya tıbbi cihaz ve malzemelerine yönelik eğitimler verildi.

DMO'da eğitim verildi

Yeni Şafak'tan Ahmet Fatih Erturan'ın haberine göre Hazine ve Maliye Bakanlığı, tüm kamu kurumlarına bir yazı göndererek, giderlerden tasarruf yapılmasını istemesi üzerine Sağlık Bakanlığı da daha önceden çalışmasını yaptığı ‘Sağlık Marketi’ projesine ivme kazandırdı. Bununla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu personeli, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) laboratuar personeline tıbbi cihaz analizleri eğitimi verdi.

En uygun fiyatla

Proje kapsamında hastaneler üzerindeki mali ve iş yükü önemli oranda azalacak. Böylece herhangi bir hastane ihtiyacı olması durumunda ihaleye çıkmasına gerek kalmadan DMO’dan en uygun fiyata satın alacak. DMO üzerinden hastanelerin ihtiyacı olan tıbbi cihaz ve malzemeler merkezi alım yöntemiyle alınarak stoklanacak. Böylece tek tek alımlarda değerleri milyonlarca liraya mal olan tıbbi cihazlar toplu alınacağı için çok daha uygun fiyatlara temin edilecek.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz