Tam bağımsızlığın yolu yerli ilaç sanayinden geçer..

tam-bagimsizligin-yolu-yerli-ilac-sanayinden-gecer

Faruk Durukan bitki özsuyunun etken madde üretiminde kullanılması tekniği ile biliniyor.


01 Kasım 2018 15:57

"Genç Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) Ekim Ayı Sinerji Toplantısı", Türk mucit Faruk Durukan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının konuğu olan Türk mucit Faruk Durukan yaptığı konuşmada;

"Dünyada sorun neyse ona çözüm bulmaya çalışıyoruz ve bunu yaparken de ülkemizde hammaddesi olan ürünleri kullanmayı ilke ediniyoruz. Bu bağlamda bor madeni, medikal bitkiler ve organ tedavisine yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz ve tam bağımsız ekonomi yolunda, yerli ilaç sanayisini çok önemsiyoruz" dedi.

AR-Ge çalışmalarıyla bilinen Faruk Durukan, ilaç sanayinde bir devrim olarak nitelendirilen yeni bir yöntem ile ilaçlarda kullanılan bitki etken madde üretiminde katkısız ve ısıl işlem görmeden etken madde üretimini dünyada ilk kez gerçekleştirdi. Balıkesir'in Edremit ilçesinde Faruk Durukan tarafından geliştirilen yeni yöntemle, bitkiler çeşitli kimyasallar ile değil bitkilerin kendi öz suları ile üretime alınarak çok daha kaliteli ve etkili bitki etken maddeleri üretiminin önü açıldı.

Rezervin yüzde 72'si Türkiyede

Bor madeni ve üzerinde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgiler veren Durukan;

"Bor madeni, etkileşime girdiği maddeyi daha verimli, daha kuvvetli yapan bir ara madde. Dünyadaki rezervin yüzde 72'sinin Türkiye'de olmasına rağmen bunu verimli bir şekilde kullanamıyor, ham madde olarak satıyoruz. Fakat bor madeninin roket sanayinden çimentoya, verimli benzin kullanımından cam, çelik yapımına kadar çok sayıda kullanım alanı var. Biz de gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla yerli sanayi ve üretime destek olmak istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz