Talipoğlu'nun ani ölümünde ilaç şüphesi..

talipoglu-nun-ani-olumunde-ilac-suphesi

Gazeteci Tayfun Talipoğlu'nun kalp krizi nedeniyle ölümüne, kullandığı zayıflama kreminin yol açıp açmadığı konusunda iddialar ortaya atıldı.


25 Mart 2017 13:25

Sevilen gazeteci Tayfun Talipoğlu'nun 55 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından, ölümüne  zayıflama kreminin yol açmış olabileceği konusunda bazı şüpheler ortaya atıldı.

Bazı internet sitelerinde Tayfun Talipoğlu'nun daha önce zayıflatıcı krem kullandığı yönündeki sözlerine atıf yapılarak 'hızlı kilo kaybı tetiklemiş olabilir mi?' sorusu tartışıldı..

Kısa bir süre önce özel bir televizyon kanalında yayınlanan sağlık programında, tanıtımı ve satışı yapılan 'zayıflama kremi'ni kullandığını söyleyen Talipoğlu, krem sayesinde 27 günde 9 kilo verdiğini söylemişti.

Zayıflama kremi kalp krizine yol açar mı?

Kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Alp Burak Çatakoğlu, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl 1 milyona yakın insanın bu tür zayıflama ürünleri nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşadığını ya da hayatını kaybettiğini belirterek, "Piyasadaki ilaçların yaklaşık yarısı sahte içerikli" uyarısında bulundu.

Kilolu insanların kalp ve damar hastalıkları açısından riskli grupta yer aldıklarını hatırlatan Doç. Dr. Çatakoğlu, "Bu ilaçların büyük kısmı tansiyon ve nabzı yükselterek kalbe zarar veriyor. Zayıflama ilaçları kesinlikle doktor kontrolünde kullanılmalı. Hastalar kardiyolog kontrolünden geçmeden ilaca başlamamalı" dedi.

"Genellikle 4-5 gün kullandıktan sonra yan etkiler ortaya çıkar ancak sahte içerikli ilaçlarda ani etki de söz konusu olabilir" diyen Doç. Dr. Çatakoğlu, "sağlıklı kilo vermenin yolunun spor ve sağlıklı beslenmeden geçtiğini hatırlattı.

24 saatte de öldürebilir

Zayıflama ilaçları kullamına bağlı art arda gelen ölümlerin ardından açıklama yapan Ege Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ulaş Saz, kısa sürede zayıflatan ilaçların 24 saatte de öldürebildiğini söyleyerek, "Kullanımı yasak olan bu ilaçlar, kısa sürede tansiyon, nabız ve ateş yüksekliğine, ciddi karaciğer yetmezliğine neden olabiliyor. Hasta havale geçirerek ölebiliyor" açıklamasını yapmıştı. Bu ürünlere özellikle ergenlik döneminde olanların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Doç. Dr. Saz, Türkiye'de ortalama her 3-4 ayda bir yasaklanan haplar, tehlikeli cerrahi yöntemler nedeniyle ölüm vakalarının yaşandığına dikkat çekmişti.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz