Tahsil edilemeyen ilaç katılım payı borçları..

tahsil-edilemeyen-ilac-katilim-payi-borclari-sorununa-cozum-araniyor

TEİS Başkanı Nurten Saydan, SGK Başkan Yardımcısı Sayın Lütfi Aydın'ı ziyaret etti.


05 Kasım 2018 01:07

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), SGK Başkan Yardımcısı Sayın Lütfi Aydın'a "Tahsil edilemeyen ilaç katılım payı borçları" sorunu konusunu iletti.

TEİS'in başvuru metni şöyle:

Konu : Vefat eden sigortalılardan tahsil edilemeyen ilaç katılım payı borçları hk.

Bilindiği üzere kurumunuz 4/A, 4/B ve 4/C emekli aylıklarından kesilen ilaç katılım payları eczanelerimize yine kurumunuz tarafından ödenmektedir.

Ancak emeklinin vefatı durumunda, eczanenin ilaç katılım payına ait olan alacağı emeklinin varislerine maaş bağlanmasına rağmen sistemde katılım borcuna ilişkin bağ olmadığından alınamamakta, dolayısıyla da eczanelere ödenmemektedir.

Aynı durum vefat eden emeklinin kurumunuza olan Muayene ücreti katılım paylarında da yaşanmakta olup kurumunuz da aynı şekilde maddi kayıp yaşamaktadır.

Sistem üzerinde ödenmemiş olarak gözüken eczanelere olan tüm ilaç katılım payı borçlarının sigortalının ölümünden sonra maaş bağlanan hak sahiplerinden kesilmesini , varislerinin olmaması durumunda ise tahsis edilen cenaze yardımı parasından kesilerek ödeme yapılması için gerekli düzenlemenin yapılmasını, kurumunuzun yaşadığı dahil olmak üzere üyelerimizin ve eczacıların yaşadığı hak kaybı ve mağduriyetin giderilmesi için gereğini bilgilerinize arz ederiz.

Ecz. Nurten Saydan / TEİS Genel Başkanı

Kaynak için tıklatınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz