Suriye'li Eczacıların Türkiye stajındaki önemli nokta.. 

suriyeli-eczacilarin-turkiye-stajindaki-onemli-nokta-nbsp

Eczacı Odasının Türkiye'de staj yapması zorunlu Suriye'li eczacılar hakkındaki duyurusu.


25 Kasım 2017 13:52

Gaziantep Eczacı Odası, Geçici Koruma Kanunu kapsamında ülkemizde bulunan bazı Suriyeli sığınmacıların vatandaşlık hakkı elde ettikten sonra mezun olduğu ülkedeki eczacılık diplomasının geçerli olması için YÖK’ten Denklik Belgesi ile ilgili başvuruda bulunduğunu bildirerek, başvuru sahibinin Türkiye'de yapması gereken zorunlu eczane staj hakkında önemli bir açıklamada bulundu.

Gaziantep Eczacı Odası'nın duyurusu şöyle;

Suriyeli Eczacıların Staj konusu hakkında

Değerli Meslektaşlarım;

Geçici Koruma Kanunu kapsamında ülkemizde bulunan bazı Suriyeli sığınmacıların vatandaşlık hakkı elde ettikten sonra mezun olduğu ülkedeki eczacılık diplomasının geçerli olması için YÖK’ten Denklik Belgesi ile ilgili başvuruda bulunulduğu bilgisi tarafımıza ulaşmıştır.

YÖK’ün diploma denkliğini onaylamak için istediği belgeler arasında, başvuru sahibinin staj yapmış olduğuna dair belge de bulunmaktadır.

Bilindiği üzere Eczacılık Fakültelerinin Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmelikleri gereği her öğrencinin, yönetmelikte belirtilen dönemlerde eğitim esnasında (en az 6 ay ) staj yapma zorunluluğu bulunmaktadır.

Ayrıca 5510 sayılı Sosyal Sigortalar  ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 87. maddesi e bendi uyarınca öğrencinin staj yapacağı döneme ilişkin iş kazası ve meslek hastalığı primi üniversite tarafından ödenmek zorundadır.

Bu bakımdan hem SGK priminin üniversite tarafından ödenmemiş ,hem de döneminde yapılmamış bir stajın yapılmış gibi gösterilerek eczane tarafından belge düzenlenmesi eczanelerimiz açısından sakınca doğuracaktır.

Eczanelerimizin mağduriyet yaşamaması için bu duruma dikkat edilmesi rica olunur.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz