Sular köprülerin altından hızlı akıyor..

sular-koprulerin-altindan-hizli-akiyor-nereden-nereye

TEB Çolak, geçen dönem aralarının açık olduğu Ersun Özkan ile dostluk pozu verdi..


01 Ekim 2017 15:16

Geçen seçimde bozuşmuşlardı, bu seçimde barış, hatta işbirliği yaptılar. 2015 seçimlerinde birbirlerine rest çeken Ersun Özkan ile Erdoğan Çolak'ın geçen hafta yapılan Adana seçimlerinden önce dudaklarında gülücük, kol kola resimleri yayınlandı sosyal medyada. Çolak "Odamızın seçimleri devam ediyor; yol arkadaşım, sevgili kardeşimle omuz omuza mücadeleye devam.." diyordu resim altında.

Oysa çok değil iki yıl önce 2015 yılı seçimlerinde Adana Eczacı Odası resti çekmiş ve Erdoğan Çolak'ı listeye almayacağını açıklamıştı. Bu haber duyulunca Çolak Adana Eczacılarına bir açık mektup yazmış ve "..delegeliğim önlenmek isteniyor.." diyerek durumu eczacılara şikayet etmişti.

Adana Eczacı Odası Yönetimi, bu mektuba cevap vermekte gecikmemişti. Yönetim Kurulu imzası ile yayınlanan yazıda sert bir dille Çolak'ın mektubu eleştiriliyor ve "..ortada kocaman bir başarısızlık mevcut iken tüm bunlar yokmuş ve her şey toz pembeymiş gibi davranma şansımız bulunmamaktadır." ifadesi yer alıyordu.

Çolak bağımsız aday olmuştu

Adana Eczacı Odası yönetimi kararından vazgeçmedi. Tek liste ile girilen 2015 seçimlerinde, Ersun Özkan, Erdoğan Çolak'a  listesinde TEB Delegesi olarak yer vermedi. Bunun üzerine Çolak da seçimlere bağımsız aday olarak girdi. Adana'dan Türk Eczacıları Birliği (TEB), Büyük Kongresi Delegesi seçildi ve tabi sonra da TEB'e Başkan oldu yine.

Aradan 2 yıl geçti, köprülerin altından sular hızla aktı ve iki yıl önce sert ve hatta deyim yerindeyse kora kor bir mücadeleye giren ikili, bugün yine bir seçim öncesinde, bu kez kol kola, gülücüklü birlik beraberlik fotoğrafı verdi. "..yol arkadaşım, sevgili kardeşimle omuz omuza mücadeleye devam.." diyordu bu kez Çolak.

Geçmişi kaşımak değil, geleceğe örnek göstermek

Bu fotoğraf üzerine yazdığımız bu yazının amacı, geçmişi kaşımak değil, tam tersi bugüne örnek göstermektir. Siyasetin bir tanımı da ittifaklar mesleği olmasıdır ve bu fotoğraf, tam da bu tanımı doğrulayan bir örnektir.   

Önümüzdeki ay, eczacıların gelecekteki rotasını belirlemede son derece önemli olacak bir TEB seçimi var. Şimdiye kadar gelen sinyaller sert çekişmelere gebe bir seçimi işaret ediyor. Üç ay önce Mardin'de yapılan Bölgelerarası Toplantıda yaşananlar, TEB'in mevcut yönetimi içindeki ayrışmayı açıkça ortaya çıkarmıştı. Çolak'ın şimdi yeni ittifaklara ihtiyacı var ve ilk ittifakı Ersun Yenal ile kurmuş gibi görünüyor.. 


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz