Sonuç alınmaya başlandı.. Düşüyor..

sonuc-alinmaya-baslandi-dusuyor

Antibiyotik kullanım oranı geriliyor..


18 Nisan 2017 15:35

Sağlık Bakanlığı'nın gereksiz antibiyotik kullanımını azaltma yolundaki çabaları sonuç vermeye başladı. Akılcı İlaç Kullanımı faaliyetleri kapsamında yapılan farkındalık kampanyaları hekimler, eczacılar ve tüketiciler olmak üzere üç kanaldan yürütülüyor.

Bir yandan eczanelerden reçetesiz antibiyotik satışını engellemek amacıyla ülke genelinde denetimler yapılırken, diğer taraftan gereksiz antibiyotik reçetelenmesini önlemek için hekimlerle eğitim toplantıları yapılıyor.

Bakanlığın bu çalışmaları antibiyotik kullanım istatistiklerinde de kendini göstermeye başladı. Bakanlık kaynakları, yüzde 40 olan antibiyotik kullanım oranı hedefinin aşılarak bu oranın yüzde 36'ya gerilediğini bildiriyor.

Sivas'ta yüzde 1.44 azaldı

Son haber Sivas'tan. Sivas ili genelinde antibiyotik ilaç kullanımı yüzde 1.44 oranında, merkezde ise  yüzde 2,37 oranında azaldığı öğrenildi..

Antibiyotik kullanımı bakımından 2015 yılında Türkiye ortalamasında yüzde 30.66 seviyelerinde yer alan Sivas, 2016 yılında yüzde 29.22’ye geriledi. Sivas’ta antibiyotik kullanımında yüzde 1.44 oranında düşüş yaşandı.

Sivas Merkezde 2015 yılında yüzde 25.14 oranında antibiyotik kullanımı gerçekleşirken bu sayı 2016 yılında yüzde 22.77’ye geriledi. 2016 yılında yapılan bilinçli çalışmalar doğrultusunda Sivas merkezde ilaç kullanımının yüzde 2,37 oranında azaldığı gözlendi. Sivas Merkezin yanı sıra 13 ilçede de antibiyotik ilaç kullanımının gerilediği öğrenildi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz