Stok bildiriminde son haftaya girildi..

son-haftaya-girildi

ÜTS'de yayınlanan duyuruda, eczaneler stok bildirimi konusunda uyarıldı.


26 Ağustos 2019 14:27

Ürün Takip Sistemi (ÜTS) tarafından Şeker Ölçüm Çubukları ve İnsülin Kalem İğne uçları hakkında bir duyuru yayınladı .

Duyuruda;

"Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından iki ürün grubunda tekil hareketi başlamamış ürünlerin fatura edilmesinin önüne geçilmesi 01.09.2019 tarihinde başlayacağı için anılan tarihten önce eczane stok girişi kapatılacak olup ivedilikle eczanelerin ellerinde bulunan ve stok bildirimi yapmadıkları veya alma bildirimi ile stoklarına almadıkları ürünler için stok bildirimi yapmaları gerekmektedir." denildi.

ÜTS 'nin duyurusu şöyle;

2019/ÜTSG-08 Sayılı “Şeker Ölçüm Çubukları ve İnsülin Kalem İğne Uçlarında Eczaneler İçin Stok Bildirimi Hakkında Duyuru”

Eczaneler tarafından şeker ölçüm çubukları ve insülin kalemi iğne uçlarından ellerinde bulunan stokları Ürün Takip Sistemi (ÜTS)‘ne girmelerinde yaşanan sorunları gidermek amacıyla ilgili alanlarda güncelleme yapılmıştır.

Yapılan güncelleme ile birlikte üretici/ithalatçılar tarafından bu iki ürün grubunda piyasaya arz ettikleri ürünlerin ürün numarası(barkod) ve seri/lot bilgileri sisteme tanımlanmıştır. Böylece eczanelerin stok bildirimi yaparken ürün numarasını sisteme girmesi halinde o ürün numarasından sisteme tanımlanmış olan seri/lot numaralarından seçim yaparak ellerindeki adet bilgisini girmeleri ile stok bildirim işlemi tamamlanmış olacaktır.

İlgili işlemler, ÜTS’de ürün hareketleri modülü altında Eczane stok bildirimi sekmesinden yapılması gerekmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından iki ürün grubunda tekil hareketi başlamamış ürünlerin fatura edilmesinin önüne geçilmesi 01.09.2019 tarihinde başlayacağı için anılan tarihten önce eczane stok girişi kapatılacak olup ivedilikle eczanelerin ellerinde bulunan ve stok bildirimi yapmadıkları veya alma bildirimi ile stoklarına almadıkları ürünler için stok bildirimi yapmaları gerekmektedir.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz