Son çare bireysel itiraz..!

Eczacıya kalan tek yol..

son-care-bireysel-itiraz-eczaciya-kalan-tek-yol

İstanbul EO, Tarım İlçe Müd. tarafından ceza kesilen eczacılara duyuru yaptı.


07 Şubat 2018 11:22

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yapılan işlemin hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle iptal kararı verilen, çeşitli Eczacı Odaları tarafından açılmış pek çok dava olmasına karşın, eczanelerden “İşletme Kayıt ve Onay Belgesi” istemeye ve bu belge temin edilmediği takdirde ise para cezası uygulamaya devam ediyor.

İstanbul Eczacı Odası geçen yıl konuyu bir üst aşamaya taşıdı ve bu kez Gıda, Tarım, Hayvancılık Bakanlığı'na karşı doğrudan dava açtı ve yine "eczanelerin Bakanlığa kayıt olma zorunluluğunun bulunmadığı" kararını aldı.

Ancak görünen o ki bu da uygulamayı pek değiştirmedi. İlçe Gıda, Tarım Hayvancılık Müdürlükleri gıda işletme kayıt belgesi olmayan eczanelere idari para cezası vermeye devam ediyorlar.

İstanbul Eczacı Odası dün bu konuda bir duyuru yayınlayarak idari para cezalarına itiraz süresinin, yazının alındığı tarihten itibaren 15 gün olduğunu ve idari para cezası verilen üyelerinin oda hukuk bürosu ile iletişime geçmesini istedi.

İstanbul Eczacı Odası'nın duyurusu şöyle;

Gıda İşletme Kayıt Belgesinin Olmaması Nedeniyle Verilen İdari Para Cezaları Hakkında

İstanbul Gıda, Tarım, Hayvancılık Müdürlüğü'nün eczanelerimizden gıda işletme kayıt belgesi talep etmesi nedeniyle İstanbul 7. İdare Mahkemesinde açtığımız davada, 2014/749 E- 2014/2092 K sayı ile 29/12/2014 tarihinde mahkeme, "Bakanlığın eczanelerden işletme kayıt belgesi talep etmesinin hukuka aykırı olduğuna" karar vermiştir. Gıda işletme kayıt belgesinin eczanelerimizden talep edilmeye devam edilmesi nedeniyle Odamızca bu kez Gıda, Tarım, Hayvancılık Bakanlığı'na karşı Ankara 3. İdare Mahkemesinde açılan davada,  2017/1459 E-2017/3326K sayı ile 01.11.2017 tarihinde mahkeme,  "eczanelerin Bakanlığa kayıt olma zorunluluğunun bulunmadığı" kararını vermiştir.

Ancak bu kararlara rağmen İlçe Gıda, Tarım Hayvancılık Müdürlükleri gıda işletme kayıt belgesi olmayan eczanelerimize idari para cezası vermektedir.

İdari para cezalarına itiraz süresi, yazının alındığı tarihten itibaren 15 gündür. İdari para cezası verilen üyelerimizin  hukuk büromuzla iletişime geçmeleri önemle duyurulur.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz