SMA hastalarına ilaç temin etmede önemli bir adım..

sma-hastalarina-ilac-temin-etmede-onemli-bir-adim

Yapılan açıklamada, Tip 1 ve Tip 2 için de başvuruların işleme alındığı bildirildi.


13 Kasım 2018 22:27

Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastalarının uzun süredir yoğun tepkisine neden olan ilaç teminindeki sıkıntıların çözümünde önemli bir adım atıldı. Sağlık Bakanlığı, "SMA hastalığı Tip 2 ve Tip 3 için de bireysel hasta başvurularını işleme aldık, ilaç temini için süreci başlattık" açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastalarının ilaç teminine ilişkin olarak; "SMA tip 2 ve tip 3 için de bireysel hasta başvurularını işleme almış bulunuyoruz. Bakanlığımız, hızlı ruhsatlandırma ve zorunlu ruhsat serbestleştirme yöntemi dahil alternatif yollarla ilaç temini için süreci başlatmıştır." açıklamasını yaptı.

"Başvuruları işleme alıyoruz.."

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada Bakan Koca SMA tip-1 tedavisinde kullanılan ilaçların halihazırda SGK ödeme kapsamında olduğunu anımsatarak şu açıklamada bulundu;

"Sağlık Bakanlığı olarak SMA tip-2 ve tip-3 için de bireysel hasta başvurularını işleme almış bulunuyoruz. İlgili kurul onayını takiben başvuru sahiplerine bilgilendirmeleri yapılmaktadır. Bu konuda, Bakanlığımız hızlı ruhsatlandırma ve zorunlu ruhsat serbestleştirme yöntemi dahil, alternatif yollarla ilaç temini için süreci başlatmıştır. Bu tür hastalarımızı ilaçsız bırakmayacak şekilde, söz konusu ilaçları ülkemize uygun fiyatla temin için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız."


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz