“Sistemin mağduru konumundaki eczacının parasını kurtarıyoruz..!”

sistemin-magduru-konumundaki-eczacinin-parasini-kurtariyoruz

Kerem Zabun, “Sistemin mağduru konumundaki eczacının parasını kurtarıyoruz” dedi.


23 Haziran 2017 12:14

Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) her ay ilaç paralarını öderken çeşitli gerekçelerle kesintiler yapması, eczacıların büyük sorunu. Kesilip ödenmeyen ilaç paraları için her ilde kurulan itiraz komisyonları ise yoğun bir şekilde çalışıyor.  

İtiraz üst komisyonu görüşmelerine katılan isimlerden olan Antalya Eczacılar Odası Eski Başkanı ve Türk Eczacılar Birliği (TEB) Merkez Heyeti üyesi Kerem Zabun, Antalya Hilal gazetesine verdiği demeçte komisyon çalışmalarına değinerek “Sistemin mağduru konumundaki eczacının parasını kurtarıyoruz” dedi.

"Sürekli kesinti yaşanıyor"

Zabun, “Eczacıların ilaçları SGK tarafından kontrol ediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlükleri bunun takibini yapıyor. Eczacıların alacağı paralarda sürekli bir kesinti yaşanıyor. SGK eczaneye, ilacı protokole uygun vermemişsin, raporda, reçetede eksiklikler var” şeklinde gerekçe sunuyor. Eczacı da itiraz ediyor. SGK İl Müdürlüğünden iki görevli ve Antalya Eczacılar Odasından iki yetkili komisyonda görüşüp durumu çözmeye çalışıyor eğer çözemezlerse SGK’nın Balgat’taki ana binasında toplanan itiraz üst komisyonu nihai kararı veriyor.

Bu komisyonda Türk Eczacılar Birliği’nden ve SGK’dan ikişer kişi yer alıyor ve tüm illerdeki sorunları toplu inceliyor. Burada itirazları karara bağlayıp SGK İl Müdürlüklerine yönlendiriyoruz” dedi.

"Doktoru kötüleme derdinde değiliz.."

Zabun, MEDULA provizyon sisteminde bir çok eksiklik olduğunu, eczacıların elinde olmayan nedenlerden kaynaklı doktorun eksik yaptığı, yanlış yazdığı, sekreterinin yanlış yazdığı bir çok olayla karşı karşıya kaldıklarını, sistemde sürekli bir açık oluştuğunu kaydetti. Zabun şöyle devam etti:

“Biz burada sistemsel bir sorun olduğundan yakınıyoruz. Doktorları kötüleme derdinde değiliz. Doktor ben hekimliğimi yapacağım, ben hastaya ilacı nasıl kullanacağı ile ilgili bir anlatım yapmak zorunda değilim, hangi ilacı ne kadar kullanacağına yönelik reçeteyi yazar gönderirim diyor. Ben kendi işimi yaparım diyerek olaya bakıyor

Sonunda yargıya gidiliyor

“Eczacının da gözünden kaçan durumlar oluyor. Müşteri geldiğinde muayene ücretini, hasta katılım payını, ilacın nasıl kullanıldığını anlatmaya vakit harcadığından diğer hususlara odaklanamıyor. Hal böyle olunca sistemden kendi cebinden ödemeyi yapıyor ama sonra geri alamıyor. Üst komisyonda da parasını alamayınca yargı ile parasını kurtarmaya çalışıyor. Yargı kararlarının hemen hemen yarısı eczacı lehine sonuçlanıyor”

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz