Şimdi yöntem fotokopi..! Tüm valiliklere yazıldı..

simdi-yontem-fotokopi-tum-valiliklere-yazildi

Kontrole tabi ilaçları fotokopi ile çoğaltılmış reçetelerle temin etme girişimine karşı uyarı.


21 Kasım 2017 10:36

Kontrole tabi ilaçları usulsüz olarak temin edebilmek için kullanılan yöntemler arasında yine bir fotokopi ile sahte reçete üretme olayına rastlandı.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nün tüm illerdeki Sağlık Müdürlüklerine gönderdiği yazıda, Dr. İsa Erdoğan tarafından yabancı kimlikli Haşan Özbek adına düzenlenmiş Tropamid Forte % 1 5 ml damla isimli ilaç yazılı reçetenin çoğaltılarak farklı eczanelerden temin edildiği bildirildi.

Konunun Emniyet Müdürlüğü'ne de bildirildiği kaydedildi. Sosyal Güvencesi bulunmayan hastanın aldığı ilaçların SGK ilaç sorgulama sisteminde kayıtlarının görünmediği de anlaşıldı.

Eczacı Odasına gönderilen yazıda ise; "Herhangi bir sahtecilik durumuyla karşılaşıldığında Emniyet yetkilileri ile temasa geçilmesi ve ilaç suistimaline ilişkin adı geçen şahsın yukarıda belirtilen ilaç talebi ile müracaatlarında dikkatli olunması gerektiğinin odanıza kayıtlı tüm eczanelere duyurulması ve tespit edilmesi halinde Müdürlüğümüze ve en yakın Emniyet Birimine bilgi verilmesi.." ifadelerine yer verildi.


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz