Şimdi moda belediye eczanesi..!

simdi-moda-belediye-eczanesi

İstanbul Başakşehir Belediyesi de eczane açacağını duyurdu.


26 Mart 2019 17:19

Tam olarak ne zaman başladı bu heves tam olarak bilmiyoruz ama şu açıkça belli ki belediyelere eczane açma fikri sıcak geliyor. Son 4 yıl içinde hatırladıklarımızın ilki 2016 yılında İstanbul Beşiktaş Belediyesinin açtığı mekandı. Konu ilk kez 2015 yılı aralık ayında konuşulmaya başladı.Eczane yerine "mekan" demeyi tercih ettik, çünkü içinde bir şekilde ilaç bulunan her mekana eczane adını vermeye kalkarsanız iş ırağa varır.

O tarihlerde İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan konuya ışık tuttu ve belediyelerin neden eczane işine girmemeleri gerektiğini ayrıntıları ile anlattı.

O sıralarda İstanbul Bakırköy Belediyesi de Halk Eczanesi adıyla bir eczane açma girişiminde bulundu. İstanbul Eczacı Odası, yoğun ikna girişimleri ile Belediye'ye, "neden olmayacağını" toplantılar boyunca anlattı ve konuya akla yakın bir çözüm getirildi. Sonunda, Belediye Eczacı Odası ile bir protokol yaptı. Atık İlaç Toplama Merkezi kimliği öne çıkarıldı. Proje oda denetiminde yeni bir şekil aldı. 05.05.2017 tarihinde protokol imzalandı.

Bunlar yakın geçmişte, bu konuda yaşanan örnekler.

Ancak konu popülist yaklaşımlarla oy toplamaya çıkan politikacılara cazip geliyor. Yerel seçim gündeme geldikten sonra 2018 Aralığında bir yenisi Mezitli'den geldi.

Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı Sinan Koç da "Halk Eczanesi" projesine niyetlendi. Başkan adayı Koç, sosyal belediyecilik anlayış kapsamında hazırladığı projelerden biri olduğunu ifade ettiği “Mezitli Halk Eczanesi”  ile sağlık güvencesi olmayan, dar gelirli, kimsesiz ve sokaklarda yaşayan vatandaşların ücretsiz ilaç hizmetinden faydalanabileceğini belirtti.

Amacı, yukarda verdiğimiz Beşiktaş ve Bakırköy Belediyesi örnekleriyle aynıydı.

Şimdi duyuyoruz ki İstanbul Başakşehir Belediyesi de eczane açmaya niyetlenen belediyeler sırasına girmiş. Bölgede asılan afişte, "İsteğiniz yerine geliyor, eczaneniz çok yakında açılıyor." ifadesi yer aldığına göre talep Başakşehir halkından gelmiş olmalı. Afişte öyle yazıyor.. Anladığımız o ki, İstanbul Eczacı Odası'na meşgale çıktı gene..

Güncelleme taze haber; bir tane daha..!

Haberi burada noktalamıştık ki, gündeme Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Seyfettin Yıldırım'ın vaadi düştü.

Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Seyfettin Yıldırım, "Vatandaşın kullanmadığı tarihi geçmiş ilaçları toplayacağız, ihtiyaç sahipleri insanlarımıza ücretsiz vermiş olacağız" diyerek popülist ilaç vaatleri konusuna katkıda bulundu.

Hadi "Tarihi geçmiş" sözünü dil sürçmesi olarak alalım ama Yıldırım'ın, halk eczaneleri kurma vaadini ne yapalım bilemedik doğrusu..


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz