Şikayetler devam ediyor...

sikayetler-devam-ediyor

İl Sağlık Müdürlüğü'nün bazı eczanelerin nöbet saatlerine uymadığı konusundaki yazısı..


17 Ekim 2017 12:38

Bazı eczanelerin nöbet saatlerine uymadığı yolunda yapılan şikayetler, çeşitli illerden zaman zaman duyuluyor. Bu konuda son şikayet Denizli'de ortaya çıktı.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü'nün, bu konuda Denizli Eczacı Odası'na gönderdiği yazıda;

"Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) ve Müdürlüğümüze ulaşan yazılı, sözlü şikayetler ile, bir çok İlçede faaliyet gösteren ve nöbetçi olan Eczanelerden bazılarının, belirlenen nöbetçi Eczane açılış ve kapanış saatlerine riayet etmedikleri, bu durumun hasta mağduriyetlerine sebep olduğu belirtilmektedir." denildi.

İl Sağlık Müdürlüğünün yazısı şöyle;

Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) ve Müdürlüğümüze ulaşan yazılı, sözlü şikayetler ile, bir çok İlçede faaliyet gösteren ve nöbetçi olan Eczanelerden bazılarının, belirlenen nöbetçi Eczane açılış ve kapanış saatlerine riayet etmedikleri, bu durumun hasta mağduriyetlerine sebep olduğu belirtilmektedir.

Nöbetçi Eczanelerin geç saatlerde yada sabah açılış saatlerinde kapalı olması ile ilgili artan söz konusu şikayetlerin azaltılması, hasta mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla, Tavas, Çivril, Acıpayam, Çameli İlçelerinde faaliyet gösteren Eczaneler başta olmak üzere, İlimizde faaliyet gösteren diğer tüm Eczanelerin, nöbet listelerinde yazılı olan nöbet günlerinde Eczane açılış ve aksam kapanış saatleri ile nöbet saatleri dışında, Eczanenin belirlenen yaz dönemi sabah açılış, akşam kapanış saatlerine titizlikle uymaları, uyulmadığının tespiti halinde ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda işlem yapılacağı ile ilgili İlçe Eczacı Odası temsilcilerinin bilgilendirilmesi ve tüm Eczane Sahip ve Mesul Müdürlerinin konu ile ilgili uyarılmaları gerektiği hususunda;

Gereğini bilgilerinize rica ederim.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz