Şiddet olayları için yapılacak  genel düzenleme, sağlıkta şiddeti de içerecek

siddet-olaylari-icin-yapilacak-nbsp-genel-duzenleme-saglikta-siddeti-de-icerecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlıkta şiddet düzenlemesi konusunda açıklama yaptı.


19 Şubat 2019 12:12

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlıkta şiddet konusu ile ilgili yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığının Türk Ceza Kanunu'nda yeni bir düzenleme hazırlığı içinde olduğunu söyledi. Böylece sadece sağlıkta şiddet değil, genel şiddet, hırsızlık ve gasp gibi benzeri suçlarda 2 yıldan daha az ceza alındığında mahkumiyetin olabilirliğiyle ilgili çalışma sürdürülüyor.

"Yer yer uygulamada sorunlar olduğunu gördük"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyareti sırasında; bir gazetecinin "Sağlıkta şiddet konusunda bir düzenleme yapılacaktı, bu konuda bir ilerleme var mı? sorusu üzerine bu konuyla ilgili bir düzenleme yapıldığını söyledi ve şu açıklamayı yaptı;

"Bu düzenleme, kanunla olan bir düzenlemeydi. Bu düzenleme çerçevesinde de uygulamanın farklılaşmasının önü açıldı. İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı önümüzdeki günlerde uygulamada birtakım olabilecek yaklaşımları daha netleştirmek üzere nasıl davranılması gerektiği, biliyorsunuz şikayete konu olmadan, mutlak tutuklanabilir olması kolluk kuvvetlerince, savcılık ve başsavcılık tarafından dosya tekemmül etmeden serbest bırakılmama gibi genel bir kanuni düzenleme söz konusuydu. Bununla ilgili yer yer uygulamada birtakım sorunların olduğunu gördük."

Adalet Bakanlığının çalışması

Bu çerçevede ilerleyen dönemde genelge hazırlığı içinde olunduğunu anlatan Koca, şöyle devam etti:

"Bunun dışında esas yine ceza kanununu ilgilendiren bir konu olduğu için devamıyla ilgili özellikle cezaların ötelendiğine dair paraya çevrildiğine dair genelde bir uygulama yaklaşımlarını biliyoruz. Bu çerçevede Türk Ceza Kanunu'nda yeni bir düzenleme hazırlığı var Adalet Bakanlığı tarafından. Sadece sağlıkta şiddet değil, genel şiddet, hırsızlık ve gasp gibi benzeri suçlarda 2 yıldan daha az ceza alındığında mahkumiyetin olabilirliğiyle ilgili bir çalışma yapılıyor. O çalışma da önümüzdeki aylar zannediyorum gündeme gelmiş olur.

Bakanlar Kurulunda bununla ilgili bir sunum yapıldı. Hekim ve hastanın birbirine güven duyduğu bir ortamın oluşturulmasının bizim için daha anlamlı. Karşılıklı güven içinde sağlık hizmetini sunabilir olduğumuz bir ortam arzusu bizim için daha önemli."

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz