Doz düzeltmesi için bunlar şart..!

sgkdan-gelen-yazi-doz-duzeltmesi-icin-bunlar-sart

Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nün Eczacı Odası'na gönderdiği yazı.


02 Ağustos 2017 13:25

Ankara Eczacı Odası, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gönderilen “Doz Düzeltme İşlemi Hakkında” başlıklı yazıyı duyurdu.

SGK'dan Ankara Eczacı Odası'na gönderilen yazı şöyle:

Ankara Eczacı Odası'na

Bilindiği üzere Merkezimizce, doktor tarafından hatalı yazılan, reçetede doğru yazılmasına rağmen eczane tarafından hatalı kaydedilen veya ilgili hekim tarafından değişimi yapılan ilaçlar için doz düzeltme işlemleri yapılmaktadır.

Merkezimize bağlı olan illerde yer alan eczanelerden gelen dilekçelerde eksiklikler yer almakta bu nedenle de doz düzeltme işlemleri yapılamamaktadır.

İlaçlara ait dozların düzeltilmesi için gönderilecek dilekçelerde aşağıda yer alan hususlara dikkat edilmesi, işlemlerin kısa sürede tamamlanarak hasta mağduriyetinin önüne geçilmesini sağlayacaktır.

Yeni reçete dozu ile eski reçetelerde düzeltme talep edilmektedir ancak;

reçete veya raporu düzenleyen hekim tarafından, ilacın hangi tarihten itibaren bu dozda kullanıldığını, dozun sehven hatalı yazıldığım açıklayan bir yazı düzenlenmesi ve dilekçe ekinde bu yazının gönderilmesi halinde düzeltme işlemi yapılabilecektir.

İlaçlara ait ilgili rapordaki dozların doğru olması gerekmektedir.

Ekinde ilgili yazı bulunmayan dilekçeler işleme alınmayacaktır.

Ayrıca, Medula eczane sistemi ilaç bilgisi kayıtlarına göre tedavi şeması istenen ilaçlar için (farklı farmasotik formlar için değişebilmektedir) raporda günlük kullanılacak doz miktarı açık olarak belirtilmiş olmalıdır.

İlaç değişiminde, ilaç değişiminin tıbbi gerekçesinin belirtildiği doktor yazısının dilekçe ekinde gönderilmesi halinde düzeltme yapılacaktır.

Yapılan açıklamalar doğrultusunda matbu dilekçe formatmın kullanılması hususunda;

Bilgilerinizi rica ederim.

Ecz. Fatih ÇIRAKOĞLU Merkez Müdür V.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz