SGK'dan eksiğini tamamlayan eczacıya da kesinti..

sgkdan-eksigini-tamamlayan-eczaciya-da-kesinti

İEO belgelerdeki eksiklikleri tamamlayan eczacılardan yapılan kesintiye itiraz etti.


16 Şubat 2019 17:17

İstanbul Eczacı Odası (İEO), Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Süreyyapaşa Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi’ne başvurarak, eksikliği tamamlanan tıbbi malzeme belge / reçetelerinden kesinti yapılmamasını talep etti.

İstanbul Eczacı Odası'nın SGK'ya başvurusu şöyle;

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlık hizmetlerinin finansmanı sağlanan kişilerin, Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden Tıbbi Malzemelerin Teminine İlişkin Protokol’de serbest eczanelerden provizyon sisteminde yer alan tıbbi malzemelerin teminine ilişkin usul ve esaslar ile karşılıklı hak ve yükümlülükleri belirlenmiştir.

Yine Kurumunuz ile Türk Eczacıları Birliği arasında imzalanan ilaç teminine ilişkin protokol gereği fatura eki belgelerin / reçetelerin eksik teslim edildiğinin eczacı tarafından fark edilmesi durumunda eczacının Kuruma gerekçesi ile birlikte belgeleri / reçeteleri ibraz etmesi halinde söz konusu evrak Kurum tarafından teslim alınmaktadır.

Ancak tıbbi malzeme teminine ilişkin protokolde söz konusu maddenin yer almamasından ötürü, eksik olduğu eczacı tarafından fark edilen fatura eki belgelerin / reçetelerin Kuruma teslimi esnasında kesinti yapılacağı bilgisi meslektaşlarımız tarafından Odamıza bildirilmiştir.

Sehven unutulmuş reçetelerin Kuruma teslim edilmesi halinde dahi doğrudan kesinti yapılacağına dair ilgili protokolde herhangi bir hüküm bulunmamasına rağmen, yapılan bu uygulama meslektaşlarımız için ciddi mağduriyet ve hak kayıplarına sebep olmaktadır. 

Önümüzdeki günlerde imzalanacak olan yeni protokolde ilgili maddenin tıbbi malzeme sözleşme hükümleri içerisinde de yer alması planlanmaktadır. Söz konusu süre zarfında, koliye konulması sehven unutulmuş reçete ve eki belgeler için ilaç teminine ilişkin sözleşmedeki ilgili hükümler doğrultusunda işlem yapılması, meslektaşlarımızın ibraz ettiği tıbbi malzeme belge / reçetelerinden herhangi bir kesinli yapılmaması hususunda gereğini bilgilerinize arz ederiz.


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz