SGK'nın sınırsız takdir hakkına Danıştay'dan yürütmeyi durdurma..

sgk-nin-sinirsiz-takdir-hakkina-yurutmeyi-durdurma

Danıştay yürütmeyi durdurma kararı verdi..


07 Aralık 2016 15:01

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), “Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Hizmeti Satın Alım Sözleşmelerinin/Protokollerinin Hazırlanması Ve Akdedilmesine İlişkin Yönetmelik” deki bazı maddeler için yürütmeyi durdurma kararı alındığını duyurdu.

Açıklamada; "... sınırsız keyfi takdir hakkı ve yetki veren düzenlemelerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açmış olduğumuz 2016/3732 Esas sayılı davada, Danıştay 15. Dairesi tarafından söz konusu yönetmeliğin 5. maddesinin 7. bendi ile 6.maddesinin 7., 8. ve 9. bentleri hakkında oybirliği ile Yürütmeyi Durdurma kararı verilmiştir." denildi.

TEİS'in açıklaması şöyle:

SENDİKAMIZDAN ÖNEMLİ BİR HUKUK ZAFERİ DAHA !

26 Mart 2016 Tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Hizmeti Satın Alım Sözleşmelerinin/Protokollerinin Hazırlanması Ve Akdedilmesine İlişkin Yönetmelik” in ;

-Mevcut eczanelerin sözleşme yapma ve yenileme hakkını kısıtlayan ,

-Teminat verme zorunluluğu getiren,

-Kuruma eczaneler dahil, tüm sağlık hizmeti sunucularının sözleşme yapmaya yeterli olup olmadığına subjektif karar verme hakkı tanıyarak sözleşme yapma konusunda sınırsız keyfi takdir hakkı ve yetki veren düzenlemelerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açmış olduğumuz 2016/3732 Esas sayılı davada, Danıştay 15. Dairesi tarafından söz konusu yönetmeliğin 5. maddesinin 7. bendi ile 6.maddesinin 7., 8. ve 9. bentleri hakkında oybirliği ile Yürütmeyi Durdurma kararı verilmiştir.

Söz konusu Yönetmeliğin yürütmesi durdurulan Düzenlemeleri:

Maddenin 7. bendi- Sözleşmelerde/protokollerde, ceza koşulu ve/veya fesih gerektiren fiiller, fesih uygulama kriterleri ve sözleşme/protokol yapılmayacak sürelere yer verilebilir. Bu süreler sonunda sağlık hizmeti sunucusunun başvurusu halinde gerekli şartları taşıyanlarla sözleşme/protokol yapılabilir.

maddenin 7 . bendi- Sözleşme ve/veya SHS’nin türüne göre Kurum tarafından ilgili SHS’den teminat mektubu istenebilir. Teminat tutarının belirlenmesi ile teminat alınmasına ilişkin usul ve esaslar Kurum tarafından belirlenir.

maddenin 8. bendi- İlk defa sözleşme/protokol yapılacak SHS’ler, mahalli sağlık hizmeti sunumu ihtiyacı, kamu yararı,aktüeryal denge, sözleşme talep eden SHS’lerin ve o bölgedeki diğer SHS’lerin niteliği değerlendirilerek Kurum tarafından belirlenir.

maddenin 9. bendi-Yeni dönem için sözleşmesi/protokolü yenilenecek SHS’ler, Kurumca daha önce yapılan tespitler, hasta memnuniyeti, kamu yararı, aktüeryal denge ve verimlilik gibi ölçütler değerlendirilerek Kurum tarafından belirlenir.

Şeklindeki düzenlemeler olup, bu düzenlemelerin yürütmesinin durdurulması kararı alınmıştır.

Bilgilerinize sunarız. / TEİS YÖNETİM KURULU

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz