Sertifika sınavı konusu, eczane teknisyenlerini böldü..

sertifika-konusu-eczane-teknisyenlerini-ikiye-boldu

İş bulamamaktan şikayetçi olan Eczane Hizmetleri bölümü mezunları, yeni sınava karşı.


13 Mart 2018 12:21

Eczane teknisyenliği sertifikası için yeni sınav açılması konusu, eczane teknisyenleri dünyasını ikiye ayırmış durumda. Sertifikası olmayan eczane çalışanları yeni sertifika sınavı açılmasını sabırsızlıkla bekliyor. Çünkü eczane çalışanlarında sertifika kontrolüne yönelik denetlemeler askıya alınmış olsa da, sertifikası olmayan ama fiilen teknisyenlik yapanların durumu mevzuata uygun değil.

Herhangi bir denetim hem eczaneye ceza verilmesine yol açabilir hem de işleri tehlikeye girebilir. Bu nedenle diken üzerindeler ve işlerini sağlama almak için bir an önce yeni bir sertifika programının hayata geçirilmesini istiyorlar.

Teknikerler farklı düşünüyor

Diğer yandan okul diploması olan eczane "teknikerleri" ya da tam adıyla, "Eczane Hizmetleri" bölümü mezunları ise diplomanın kendilerine bir avantaj sağlamadığından şikayetçi. Bu gruptaki eczane çalışanları kendilerine öncelik tanınmasını talep ediyorlar.

Yeni sertifika sınavı açılması yerine, eczanelerde diplomalı eczane teknikeri ve sertifikalı eczane teknisyeni çalıştırma zorunluluğunun hayata geçirilmesini istiyorlar. Kısaca yeni sınav açılmasına karşılar.

Bu konuda zaman zaman teknisyenlerden çeşitli e-mail mesajları geliyor. Bunlardan bir yenisi "Eczane Teknisyenleri Konfederasyonu Başkanı Aydın Dağ ile yaptığımız röportajdan sonra geldi.  Okul diplomalı eczane teknikeri D.Ö.'nün mektubu şöyle;

İşsiz eczane teknikerinden Konfederasyon Başkanına mektup;

"Eczane Teknisyenleri Konfederasyonu Başkanı Sayın Aydın Dağ'a nasıl ulaşacağımı bilmediğim için buradan yazıyorum ve bu mesajın kendilerine iletilmesini önemle rica ediyorum.

Aydın Bey eczane teknisyenlerine tekrar sertifika vermeyi düşünüyorsunuz ancak biz Eczane Hizmetleri mezunları varken neden tekrar böyle bir şeye ihtiyaç duyuldu. Bizler orada iki yılımızı verip belki de yokluk içinde okuduk ve şu an işsiz geziyoruz eczacılar bize asgari ücreti vermeyi teklif dahi etmiyorlar. 500 - 600 Türk Lirasına çalışanlarımız var.

Bu duruma bir çare ararken bir de böyle bir haberle karşılaşıyoruz. Lütfen bizlere bu kötülüğü yapmayın. Bizim sayımız çok fazla her geçen yıl da artıyor. Bize devlette kadro açılmıyor, özel hastanelerde eczanelere temizlik görevlileri bakıyor.

Eczanelerde diplomamızın olması bize bir fark yaratmıyor. Diplomalı eczane teknikeri ve sertifikalı eczane teknisyeni çalıştırma zorunluluğunu kontrol altına alın. Lütfen bize yardım edin.."


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Ziyaretçi
13/03/2018 12:42
Merhaba, 00905323574137 Aydın Dağ telefondan bana ulaşabilirsiniz, sorunlarımızı karşılıklı konuşarak çözüp üretebileceğimize inanıyorum...
Yorum yaz