Şanlıurfa Eczacı Odası'ndan; 13 maddede SUT değişiklikleri

sanliurfa-eczaci-odasindan-13-maddede-sut-degisiklikleri

Son yapılan Sağlık Uygulama Tebliği değişikliklerinin 13 maddede özeti.


22 Mayıs 2018 11:46

Şanlıurfa Eczacı Odası, Sağlık Uygulama Tebliğinde  (SUT) 10 Mayıs 2018 tarihinde yapılan son değişikliklerin önemli bölümlerini özetleyen bir çalışma yaptı.

Şanlıurfa Eczacı Odası'nın çalışması şöyle

Sut Değişikliği Hakkında

1- Grip aşıları artık yılın herhangi bir döneminde ödenmeyecek sadece her Eylül ilâ Şubat dönemleri içerisinde ödenecektir.

2- Anti-TNF ilaçlarında başlangıç koşullarının aranmasına neden olan ilaca ara verme süresi 3 aydan 6 aya çıkarılmıştır.

3- Bir hastada farklı teşhislerle olsa dahi aynı anda iki anti-TNF ve/veya Biyolojik ajanın birlikte faturalanması durumunda iki ilacın da bedeli ödenmez.

4- Biyolojik ajanlardan sekukinumab (Verxant) etken maddesinin Orta veya şiddetli plak psöriazis, aktif ankilozan spondilit ve Aktif psöriatik artritte ödenme koşulları SUT’a eklenmiştir.

Trisiklik, tetrasiklik ve SSRI grubu antidepresanlar:

5- Bu gruplar arasında ilaç değişimi yoksa ve ilaç kullanımı 6 ay ve daha kısa ise psikiyatri dışındaki tüm hekimler yazabilecekler amma ve lakin İlaç değişimi veya 6 aydan fazla kullanım söz konusu ise ya reçeteyi psikiyatrist düzenlemeli veya psikiyatrist tarafından düzenlenen raporu mevcut olmalıdır.

6- Malnutrisyon tanımı aranan yetişkin hastalara ait enteral beslenme solüsyonlarına ait raporlarda kilo kaybının istemsiz olduğunun belirtilmesi koşulu da eklenmiştir. “Son 3 ayda ağırlığında %10 ve daha fazla istemsiz kilo kaybı olanlar (Diyetetik tedaviler ve/veya obezite cerrahisi sonucu oluşan kilo kayıpları istemli olarak değerlendirilir.)”

7- “Antiviral tedavi almakta olan hastaların raporlarının yenilenmesinde, başlama kriterlerinin hastanın tedavisine başlandığı tarihteki mevzuata uygun olduğu yeni raporda belirtilir”

8- Palivizumab etkin maddeli ilaçlar SYNAGIS için aylık dozlar halinde reçete edilme koşulu getirildi.

9- Kolestiramin etken maddeli ilaçlar artık TG değerleri yerine LDL değerli üzerinden kontrol edilecektir.

10- Statin dışı lipid düşürücü ilaçlarda tedaviye 6 ay ve daha fazla ara verilmesi durumunda tekrar başlangıç koşullarının aranması şartı eklendi.

11- Ketokonazol etken maddeli ilaçların şampuan Ketoral formlarını sadece dermatolog hekimler reçete edebilecekler.

12- Fosfomisin etken maddeli ilaçların parenteral formları artık öncelikle EHU tarafından yazılabilecektir.

13- Her 6. doz uygulamasından sonra olmak üzere, hekimin belirleyeceği ara verme süresi sonunda nüks ortaya çıkması halinde bu durumun raporda belirtilmesi koşuluyla, tekrar antihistaminik tedavisi alma koşulu aranmaksızın 6’şar ay süreli sağlık kurulu raporlarına istinaden tedavi tekrarlanabilir. Reçeteler, sağlık kurulu raporuna istinaden dermatoloji veya alerji ve/veya immunoloji uzman hekimlerince birer aylık dozlarda düzenlenir.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz