Şanlıurfa'da antibiyotik tartışması.. Sonunda darp..!

sanliurfa-da-antibiyotik-tartismasi-sonunda-darp

Şanlıurfa'da bir doktor reçeteye antibiyotik yazmadığı gerekçesi ile darp edildi


21 Haziran 2017 13:24

Eczanelerden reçetesiz antibiyotik temin edemeyen bazı hastalar bu kez reçeteye antibiyotik yazması için doktorlara baskı yapıyorlar. Bu konuda yaşanan olaylar zaman zaman basına da yansıyor. Son örnek önceki gün Şanlıurfa'da yaşandı.

Şanlıurfa'da Yardımcı Aile Sağlık Merkezi Hekimi Doktor Yusuf Eryazgan, bir hastaya antibiyotik ilaç yazmadığı gerekçesiyle darp edildi.

Olay, Şanlıurfa-Akçakale yolu üzerindeki Yardımcı Aile Sağlık Merkezi’nde meydana geldi. İddiaya göre adı açıklanmayan bir hasta görevli doktor Yusuf Eryazgan’a antibiyotik yazmasını istedi. Ancak doktor Eryazgan, hastaya gelişi güzel antibiyotik yazılmadığını, belirli kontrollerde yazılacağını söylemesi üzerine hastası bu duruma tepki gösterdi. Bunun üzerine önce sözlü sonrada fiziki olarak doktora şiddet uygulayan hasta merkezden ayrıldı.

Jandarmaya yansıdı..

Doktor ise şikayetçi olmak üzere jandarmayı aradı. Hasta tarafından saldırıya uğradığını ancak 300 metre uzaklıktaki jandarma karakolundan ekiplerin sağlık merkezine 1 saat sonra geldiğini ifade eden doktor Eryazgan, şunları söyledi:

“Hasta benden antibiyotik talebinde bulundu, ben de artık antibiyotik ilaçların belirli kontörlerden sonra yazılabileceğini belirttim. Bunun üzerine kişi bana hakaret ederek saldırdı. Bende bu durum üzerine şahıstan şikayetçi olmak için jandarmayı aradım. " dedi.

Yaşanan olay üzerine Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Başkanı Doktor Hüseyin Güntürkün, olay anında meslektaşının can güvenliğinin sağlanmadığını belirterek, jandarmanın da Doktor Hacı Yusuf Eryazgan’a hakaret ettiğini ifade etti. 

15 gün iş görmez raporu alan doktor Yusuf Eryazgan’ın olayıyla ilgili olarak soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz