Sahte ilaç çeteleri şimdi de sosyal ağlarda..

sahte-ilac-ceteleri-simdi-de-sosyal-aglarda

Sahte Xanax pazarlayan çeteler sosyal ağlarda faaliyet göstermeye başladı.


14 Mayıs 2018 20:44

Sahte ilaç çeteleri sadece kurdukları web sitelerinde değil, sosyal medya da cirit atmaya devam ediyor.

İnceledikleri sahte Xanax haplarının içinde tarım ilacı, fare zehiri ve kurşunlu boyaya bile rastladıklarını söyleyen Pfizer’dan Nevilli Broad, ayrıca bu hapların gerçeğinden ayırt edilemez olarak tasarlandıklarına dikkat çekti.

Twitter, Instagram, Facebook gibi sosyal medya platformları, sahte Xanax hap reklamlarını silmekte yavaş kalmakla suçlanıyor.

Pfizer hepsi sahte dedi..

Kaygı-endişe giderici olarak ve panik bozukluklarında kullanılan Xanax isimli ilacın üreticisi Pfizer, sosyal ağlardan satın alınan Xanax’ların hepsinin sahte olduğunu açıkladı ve suçlular tarafından yönetilen hızla büyüyen bir pazarın varlığına karşı uyardı.

İngiliz milletvekili Bambos Charalambous, Birleşik Krallık meclisinin dikkatini sahte hap çetelerine çekti ve rapor edilmelerine rağmen sosyal ağların sahte hap satan hesapları yasaklamakta geç kaldığını söyledi ve “Sosyal medya şirketleri bu suçluların çevrimiçi Xanax satışını önlemek için daha ciddi hamleleri hızla gerçekleştirmeleri gerekiyor.” dedi.

Sahte xanax reklamları

BBC’nin araştırmasına göre, Facebook sahte Xanax satıcılarının reklamlarını hızla engellerken, Twitter iki haftalık süreçte rapor edilen 16 reklamın hiçbirisini kaldırmadı. Instagram ise 10 reklamdan 9’unu kaldırdı.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz