Sağlık sektörüne yeni düzenleme.. Çalışma Bakanı Sarıeroğlu açıkladı..

saglik-sektorune-yeni-duzenleme-geliyor-calisma-bakani-sarieroglu-acikladi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, yakında açıklanacak düzenleme ile "Hayalini kurduğumuz bazı adımları atma imkanımız olacak.." dedi.


17 Mart 2018 16:12

Önceki gün NTV'de bir canlı yayın programına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK), çok yakında sağlık sektöründe önemli bir düzenlemeyi gerçekleştireceğini söyledi.

Bu düzenleme ile  "Geçmişten beri hayalini kurduğumuz bazı adımları atma imkanımız da olacak, inşallah bu değişikliği yaptıktan sonra ve sektör de rahatlayacak." diyen Sarıeroğlu şöyle konuştu: 

2006 yılından beri yapılmayan bir düzenleme

"Sektörün beklediği sağlıkla ilgili hizmet sunucuların, hastanelerimizin, gerek üniversite hastanelerimizin, özel hastanelerimiz ile ilgili olarak 2006 yılından bu yana yapılmayan bir düzenlemeyi 3 ayda Sosyal Güvenlik Kurumu olarak belli bir aşamaya getirdik.

2006 yılından bu yana değişmeyen bir fiyatlandırma politikası söz konusuydu. Bununla ilgili bütün sektörü sağlıkla alakalı olarak pozitif şekilde, çok olumlu olarak etkileyeceğine inandığımız, yine istismar ve kötüye kullanma ile ilgili konuları denetim altına alacak, herkesin kalmış olduğu bu zan altında kaldığı durumdan da belki kurtaracak çok önemli bir çalışmanın içindeyiz.

"Hayalini kurduğumuz adımlar.."

Biz SGK olarak hazırladık, Sağlık EKK'da sunuşumuzu yaptık. Orada alınan karar gereği ilgili Bakanlıklarımızın bürokratları şimdi bizim yaptığımız çalışma ile ilgili ortak çalışmaları sürdürüyorlar. Ben çok önemsiyorum bunu. Geçmişten beri hayalini de kurduğumuz bazı adımları da atma imkanımız da olacak inşallah bu değişikliği yaptıktan sonra ve sektör de rahatlayacak." 

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz