Sağlık Müdürlükleri devrede, sigortasız çalışan kalmayacak

saglik-mudurlukleri-devrede-sigortasiz-calisan-kalmayacak

İl Sağlık Müdürlüğünden Uşak Eczacı Odasına gelen kayıt dışı istihdam yazısı..


23 Haziran 2017 14:14

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının "Kayıt dışı istihdamla mücadele" çalışmaları bütün hızı ile devam ediyor. Bakanlık bu konuda İl Sağlık Müdürlüklerini uyardı. Bu çerçevede eczanelerde çalışan personelin kayıtları da Sağlık Müdürlüklerince denetleniyor.

Uşak Eczacı Odası, İl Sağlık Müdürlüğünden gelen yazıyı "ivedi" uyarısıyla yayınladı. Yazıda çalışan personel açısından eczacının sorumlulukları hatırlatıldı.  

İl Sağlık Müdürlüğünden gelen yazının giriş bölümü şöyle:

Uşak Sosyal Güvenlik İl müdürlüğünün 16.5.2017 tarih ve 6330716 sayılı yazısı gereği "Kayıt dışı istihdamla mücadele" kapsamında ilimiz dahilindeki eczane ve ecza depolarında çalışanların işe başlamaları ve işten ayrılmaları halinde yazımız ekinde gönderilen mesleki bilgiler formuna işlenerek her ayın son günü Müdürlüğümüze bildirilmesi gerekmekte olup, yazı fotokopisi ekte gönderilmiştir. Gereğini rica ederim.

Dr. Barış Serhan Yüksel / Müdür a. İl sağlık Müdür Yardımcısı

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Ziyaretçi
24/06/2017 13:02
BU ÜLKEDE İŞLER BÖYLE YÜRÜR YÖNETİMDE BULUNAN 3-5 ECZACININ İSTEĞİYELE VE AVM VEYA ÇOK İŞLEK YERDE 10-15 ECZACININ İSTEĞİYLE 2-3 BİN ECZACI MAĞDUR EDİLİR C.TESİ ECZANELER AÇILACAK KARARI ÇIKAR . TEB HÜKÜMETİN HER İSTEDİĞİNE BOYUN EĞERSE GEREK SAĞLIK BAK.GEREKSE SGK HER GÜN YENİ BİR YAPTIRIM ÇIKARMAYA DEVAM EDECEKLER ÖNCELİKLE ECZACININ ARKASINDA TABİBLER BİRLİĞİ GİBİ BAROLAR BİRLİĞİ GİBİ SAĞLAM BİR KALEM BULUNMALIDIR HÜKÜMET YANLISI BİRLİKLE HİÇBİR HAK ELDE EDİLMEDİĞİ GİBİ VAR OLAN HAKLARDA ALINIR.BU BÖYLE DEVAM ETTİĞİ SÜRECE GÖRÜNEN O Kİ DEVAM EDECEK ÇOK YAKINDA ECZACILIK BİTECEK HÜKÜMETİN AMACIDA BU ZATEN ECZACI ODALARIDA HÜKÜMET YANLISI TEB 'E UYMAK ZORUNDA KALIYORLAR BU DURUMDA ODALARINDA YAPACAĞI BİR ŞEY KALMIYOR DOLAYISIYLA BÖYLE GELMİŞ AYNEN BÖYLEDE GİDECEK GÖRÜNÜYOR. ZAMANINDA BİRİNDE OSMAN DURMUŞ DİYE BİRİ KAFASINA ESTİ ECZANEDE İLAÇ GÖRÜNMEYECEK DEDİ ECZACILARIN BİR KISMI CAMLARI BOYADI KİMİ KAPALI DOLAP YAPTIRDI BİR SÜRÜ ZARARA GİRDİLER DURMUŞ EFENDİ GİTTİ BU KEYFİYET KALKTI OLAN PARA HARCAYAN ECZACILARA OLDU ŞİMDİDE TUUTURDULAR YOK DİĞİTAL ISI KAYIT İSTİYORLAR PEŞİNDEN TABELALAR TEK TİP OLACAKMIŞ HER ECZNE 2-3 TL HARCAYIP BUNLARIN KEYFLERİNE GÖRE TABELA YAPTIRACAKLAR MEVCUT TABELALAR ATILACAK 3-5 SENE BİR GELİP BU TABELALAR GÜZEL DEĞİL ESKİLERİ KALDIRIN TABELALAR ŞÖYLE EVSAFTA OLSUN DİYECEK TÜRKİYE TABELALARDA TÜRKÇE KULLANMA ZORUNLULUĞU VAR DİĞER ESNAF TABELALARINA BAKIYORUM ÇOĞU YABANCI DANDİK DANDİK YABANCI İSİMLERDE TABELALAR NEDEN BUNLARA SÖZ GEÇİREMİYORLAR BUNLARIN SÖZÜ SADECE VE SADECE ECZACILARA GEÇİYOR NEDENİ İSE NASIL OLSA ECZACILAR HER DEDİĞİMİZİ YAPIYOR BAŞKA ESNAFA SÖZ GEÇİREMİYORUZ HİÇ OLMAZSA ECZACILARA İSTEDİĞİMİZİ YAPTIRALIM DA NE KADAR OTORİTER OLDUĞUMUZU GÖRSÜNLER DİYE HA BİRE YAPTIRIM ÜSTÜNE YAPTIRIM UYGULUYORLAR SANIRIM GEREK SGK DA GEREKSE SAĞLIK BAKANLIĞINDA GİZLİ YAPTIRIM BÖLÜMÜN VAR OLSA GEREK YARIN ECZACILARA HANGİ YAPTIRIMI UYGULATALIM DİYE UĞRAŞILIYOR.
Yorum yaz