Sağlık Bakanı görüşünü açıkladı.. "İlaçlar tane ile satılabilir.."

saglik-bakani-gorusunu-acikladi-ilaclar-tane-ile-satilabilir

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Türkiye’de adetle ilaç satışı olabileceğine dikkat çekerek, "Böyle bir uygulama israfı da önler. İlacı kullanıyoruz yarısı kalıyor” dedi.


12 Mart 2018 10:01

İlaçların bazı batı ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de tane ile satılması düşüncesi zaman zaman çeşitli kişi ve kuruluşlar tarafından ortaya atılıyor. Ancak bu kez bu uygulamanın yararlı olabileceği düşüncesini Sağlık Bakanı dile getirdi.

İlaçların tane ile satılması uygulamasına başta Türk Eczacıları Birliği (TEB) olmak üzere eczacılık meslek örgütlerinin öteden beri sıcak bakmadığı biliniyor.

İsrafı önler..

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, TBMM’deki özel sohbetinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’de adetle ilaç satışı olabileceğini, böyle bir uygulamanın israfı da önleyeceğini söyledi. Demircan;

“Türkiye’de adetle ilaç satışı olabilir mi olabilir. Ama biz kutuya alışmışız. Vatandaş yeşil, kırmızı rekli kutuyu istiyorum diyor. Alışmış çünkü. Zaman içinde ihtiyaç doğduğunda yapılabilir. Adetli satış, bizdeki ilaç tüketme alışkanlığımıza olumlu katkı sağlayacak bir durumdur.

Çünkü alıyoruz ilacı kutularını, yarısı, çoğu evde kalıyor. İsrafı da önler. Eczaneye dönüşüyor evler”  dedi.

"ABD’de ilaç adet olarak satılıyor, Türkiye’de olabilir mi?" sorusuna "Olabilir, ama şu anda böyle bir hazırlık yok." cevabını verdi.

"ilaç tüketme alışkanlığımıza olumlu katkı sağlar.."

"Bizler kutuya alışmışız" görüşüne karşılık olarak ise "Biz kutuya alışmışız. Vatandaş yeşil, kırmızı renkli kutuyu istiyorum diyor. Ona alışmış çünkü. Bu zaman içinde yapılabilir. Buna ihtiyaç doğduğunda yapılabilir. Adetli satış, bizdeki ilaç tüketme alışkanlığımıza olumlu katkı sağlayacak bir durumdur. Çünkü alıyoruz ilacı kutularını, yarısı, çoğu evde kalıyor. İsrafı da önler. Eczaneye dönüşüyor evler." cevabını verdi ve şöyle devam etti;

"Adet halinde satışla ilgili çalışmalar olmuş. Tek başımıza değiliz. Hazırlayıp yapacak taraflar var. Eczacılar, ilaç firmaları, SGK var ödeyecek kurum. Bunları hep birlikte değerlendirmek lazım."

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz