RTÜK sağlık programlarını inceleyecek bir "Sağlık masası" kuruyor..

rtuk-saglik-programlarini-inceleyecek-bir-saglik-masasi-kuruyor

Masa, sağlık alanındaki TV ve radyo programlarındaki açıklamaları tek tek inceleyecek.


22 Nisan 2019 20:06

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), toplum sağlığına verilen önem çerçevesinde özellikle çocukların, gençlerin ve kadınların beslenme alışkanlıklarına olumsuz etki edebilecek yayınları mercek altına almak üzere harekete geçiyor.

Zaman zaman birbiriyle çelişen sağlık programlarını özel olarak ele alan RTÜK, incelemeler ve şikayetler kapsamında sağlık programlarına çekidüzen vermek için Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu ve Sağlık Bakanlığının desteği ile Sağlık Masası kuruyor.

Üst Kurul ve Sağlık Bakanlığı uzmanlarının da katılımıyla RTÜK çatısı altında oluşturulacak Sağlık Masası, bu alana ilişkin programlardaki açıklamaları ve değerlendirmeleri tek tek irdeleyecek.

Sağlık Masası, sahte ilaç satanları da inceleme kapsamına alıyor.

RTÜK, yeni çalışması ile sahte ilaç satan, bitkisel karışım olduğu iddiasıyla cinsel ürün pazarlayan televizyon kanallarına "dur" demek için de incelemeler yapacak.

Üst Kurul, obezite ve buna bağlı gelişen kronik hastalıkların önlenmesi için aşırı tüketimi tavsiye edilmeyen ürünlerin reklamlarını bu kapsamda tekrar gündemine alacak.


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz