Renkli reçete sisteminin kullanımına ince ayar..

renkli-recete-sisteminin-kullanimina-ince-ayar

Önemli ayrıntıların şemalar ve videolar ile açıklamaları.


20 Mart 2017 16:30

Bursa Eczacı Odası renkli reçete sisteminin kullanımı konusunda Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ile yaptığı görüşmelerin sonucunda elde edilen bilgileri yayınladı.

Bursa Eczacı Odası'nın açıklaması şöyle:

TİTCK ile yapılan görüşmelerde;

Renkli reçete, eğer doktor tarafından AHBS/HBYS Entegrasyonu sağlanarak yazılmışsa doktor hastaya hem Medula E-reçete numarasını hem de Renkli Reçete Sistemi E-Reçete numarasını verecektir. Bu durumda reçetenin sadece Medula sistemine işlenmesi yeterlidir. Medula Sistemi reçeteyi otomatik olarak Renkli reçete sistemine iletecektir. Açıklayıcı şema için tıklayınız

 Renkli reçete doktor tarafından AHBS/HBYS Entegrasyonu sağlanmadan yazılmışsa hastaya sadece Medula E-Reçete numarası verilecektir. Doktor hastaya renkli reçete de vermek zorundadır. Bu durumda reçete önce Renkli Reçete Sistemine girilecek sonra Medula Sistemi'ne işlenecek, Medula Sistemi'nin verdiği Medula kayıt numarası tekrar Renkli Reçete Sisteminde içeri aktarılacaktır.

Açıklayıcı şema için tıklayınız.

İçeri aktarma videosu için  tıklayınız

Hasta ilacı SGK üzerinden almayacak ise Renkli reçete Sistemi elden satış kısmına karekodları okutularak işlem tamamlanır. Açıklayıcı video için tıklayınız

Renkli Reçete Eczane Genel Sistem Tanıtım videosu için tıklayınız

 Eczane Hasta Rapor Giriş videosu için tıklayınız

Doktor adı bulunamama veya yaşanılan sıkıntılarla ilgili [email protected] mail adresine veya 0312 218 34 50 veya 0312 218 34 51 nolu telefonlara başvurabilirsiniz.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz