Kontrole tabi ilaçların reçeteleri hakkında uyarılar..

renkli-recete-sistemi-uzerinden-yazilacak-kontrole-tabi-ilaclarin-receteleri-hakkinda-uyari

Normal reçete ile verilmesi gereken kontrole tabi ilaçlar için uygulama 1 Nisan'da..


30 Mart 2018 16:42

Ankara Eczacı Odası, Renkli Reçete Sistemi üzerinden yazılacak kontrole tabi reçeteler ile ilgili dikkat edilecek hususlar konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Ankara Eczacı Odası'nın duyurusu şöyle;

Renkli Reçete Sistemi Üzerinden Tanzim Edilecek Kontrole Tabi Reçeteler ile İlgili Dikkat Edilecek Hususlar

Değerli Meslektaşlarımız;

Türkiye İlaç Ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) resmi internet sayfasında 06/03/2018 tarihli duyuru ile Renkli Reçete Sistemine geçiş sürecinde bahisle projenin üçüncü fazında, ekte sunulan 05/03/2018 tarihli ve E.672 sayılı 2018/1 sayılı Genelge gereği normal reçete ile verilmesi gereken izlemeye tabi ilaçlar için, 01/04/2018 tarihinden itibaren Renkli Reçete Sistemi üzerinden yazılacağına dair duyuru yayınlanmıştı.

Renkli Reçete Sistemi üzerinden yazılacak kontrole tabi ilaçların reçeteleri ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Uygulama 1 Nisan 2018 tarihinde başlayacaktır.

Kontrole tabi ilaçlara ait reçeteler, hekimler tarafından “Renkli Reçete Sistemi” nde e-reçete olarak düzenlenecektir.

Eğer e-reçete düzenlenemez ise Manuel (Matbu) Reçete de eczaneler tarafından kabul edilebilecektir.

Elektronik Reçete:

Eczaneler bu reçetelere e-reçete numarası ile ulaşılacaktır. Bu reçeteler sisteme kayıt edildikten sonra ilaçlar hastaya verilecektir.

Elektronik reçeteye “Kırmızı, yeşil, mor ve turuncu reçete ile kontrole tabi ilaçlar” bir arada aynı reçetede yazılabilecektir, ayrı ayrı reçete istenmeyecektir.

Matbu Reçete:

Kontrole tabi ilaçları içeren matbu reçeteler de karşılanacak olup üzerinde sistemin çalışmadığına dair ibare aranmayacaktır.

Kontrole tabi ilaçları içeren matbu reçetelerin elden satışı yapılıyor ise bu reçeteler eczanede “Renkli Reçete Sistemi” ne kaydedilmeli ve eczanede 5 (beş) yıl saklanmalıdır. (Bu tip elden satış işlemlerinde Medula Provizyon Sistemi üzerinden hastanın ilaç bilgisinin kontrol edilmesi tavsiye edilir.)

Kırmızı, yeşil, mor ve turuncu reçete ile kontrole tabi ilaçları içeren reçetelerin ELDEN SATIŞI DURUMUNDA İTS BİLDİRİMLERİ Renkli Reçete Sistemi üzerinden yapılabilecektir.

Geri ödeme kurumuna fatura edilecek olan kontrole tabi ilaçları içeren matbu reçeteler Kuruma gönderileceğinden, eczanede saklanmayacaktır. Bu reçetelerin sisteme kayıt edilmesi ve sistemde “Tamamlandı” durumuna getirilmesi gerekmektedir.

EK: Normal Reçete İle Verilmesi Gereken İzlemeye Tâbi İlaçlar Listesi

ANKARA ECZACI ODASI YÖNETİM KURULU

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz