Reçetenin arkasına telefon numarası almanın adı taciz..!

recetenin-arkasina-hastanin-telefon-numarasini-almanin-adi-taciz-oldu

Eczaneye gelen hastaya çay ikram edilmesi de "taciz" olarak yorumlandı..


16 Şubat 2019 15:11

Eczaneye gelen hastaya işlemlerinin yapılmasını beklerken çay ikram etmenin, manuel reçetenin arkasına SGK'nın zorunlu kıldığı, telefon numarası kaydını almanın adı "taciz etmek" olarak yorumlandı.! Hani eskilerin "Daha neler göreceğiz bakalım.." dediği türden bir olay.

Batman'da yaşanan bu olay üzerine Batman Eczane Teknisyenleri Derneği bir açıklama yayınladı.

Batman Eczane Teknisyenleri Derneği'nin duyurusu şöyle;

Batman kamuoyuna

Birkaç gün önce Batman’da bir yerel gazetede çıkan eczane çalışanının  tacizci olduğu  iddiası üzerine camia olarak açıklama yapma gereksinimi duyduk.

Gazete haberinde eczane çalışanı arkadaşımızın sözde bir bayanı taciz ettiği iddia ediliyor. Tacize kanıt olarak ta reçete arkasına istenen telefon numarası gösteriliyor.

Gazete haberi tek bir ağızdan alıp karşı tarafa sorma veya karşı taraftan da dinlemeyi akıl dahi edemeyip direk eczane çalışanlarına ve eczacı odamıza saldırı niteliğinde bir yazı kaleme almıştır.

Şimdi öncelikle bilmeyenler için şunu açıklamakta yarar var. Sosyal Güvenlik Kurumu (sgk) manuel reçetelerde ilacı alan kim ise onun adını soyadını telefon numarasını ve imzasını istemekte. Bunlar reçetenin arkasına yazılmadığı zaman reçete karşılanamıyor veya karşılansa da sosyal güvenlik kurumu bu reçeteyi kabul etmeyip eczaneden reçete bedelini misliyle kesiyor.

Gazete eczane çalışanı arkadaşımızı  direk tacizci gibi göstermiş ve suçlamıştır. Konuyu araştırma şahsa sorma arama bilgi alma gibi eylemlere gerek duymamıştır.

Şimdi gazetecinin unuttuğu bir şey var. Kanuna göre bir kişi suçu sabit oluncaya kadar masumdur suçsuzdur. Halbuki gazete arkadaşımızı direk suçlu ilan edip yargısız infaz yapmıştır.

Biz eczane çalışanları bu işi bir iki gündür yapmıyoruz. Bu işe 20 sene 30 senemizi verdik. Biz eczaneye gelen bayanlara anamız bacımız gibi bakarız. Bu şekilde baktığımız için bizler bu kadar uzun yıllar bu işi yapıyoruz.  Biz bir çok hastamıza olduğu gibi bayan hastalarımıza da çay ikram etmişizdir. Çay içer misiniz sözünü taciz nedeni gibi görüp haber yapanlar, bir insanın hayatıyla onuruyla şerefiyle ekmeğiyle oynamayı basit bir olaymış gibi görüp sırf haber olsun diye eczane çalışanı arkadaşımızı kurban etmiştir.

Biz Batman Eczane Teknisyenleri Derneği Yönetimi ve Üyeleri olarak eczane çalışanı arkadaşımıza atılan bu iftira kanıtlanıncaya veya adli makamlarca suçlu ilan edilinceye kadar arkadaşımızın arkasında duracağımızı ilan ediyoruz. Tabi ki kanun önünde bu tür bir suçtan ceza alan ve suçu kanıtlanan bir arkadaşımız olursa ona karşı da en sert tepkimizi ortaya koymaktan bir dakika geri durmayız.

Camiamızı haksız yere lekelediği ve yalan yanlış haber yaptığı için gazeteyi kınıyor camiamızdan özür dilemeye ve tekzip yazısı yayınlamaya davet ediyoruz.

Batman Eczane Teknisyenleri Derneği Yönetimi Adına Başkan Abdullah Ekin

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz