"İlacın etken maddesinin yazılması bir çözüm olabilir.."

recetelere-ilacin-etken-maddesinin-yazilmasi-bir-cozum-olabilir

AEO Başkanı Taner Ercanlı reçetelere etken maddenin yazılmasını savundu.


16 Ekim 2019 15:29

Reçetelere ilacın ticari adı yerine etken maddesinin adının yazılması görüşü eczacılar arasında tartışılmaya devam ediyor. Bu konuda eczacılar arasında farklı görüşler var. Eczacı Odaları, sendika ve Türk Eczacıları Birliği arasında da görüş birliği sağlanmış değil.

Geçtiğimiz ay Eczacı Odalarında yapılan seçimler sonrasında göreve gelen yeni yönetimler de çeşitli vesilelerle tartışmalı konulardaki görüşlerini eczacı kamuoyuna açıklıyorlar.

Ankara Eczacı Odasının yeni Başkanı Taner Ercanlı da geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı yaparak eczacılık sorunları hakkındaki görüşlerini açıkladı.

Ercanlı, çeşitli konulardaki görüşlerini ifade ederken reçetelere etken madde adının yazılması konusuna da değindi bu uygulamanın yaşanan ilaç sıkıntısına da çözüm olabileceğini, kaydetti.

Piyasada yaşanan ilaç sıkıntısının çözülmesinde bir diğer yöntemin eşdeğer ilaçların reçetelenmesi olduğunu ifade eden Ercanlı, hastaların bir kısmının eşdeğer ilacı kabul etmediğini belirterek “Mutlaka hekimi tarafından yazılan ilaç markasını istemektedir. Bu durumun reçetelere ilaç markası yerine etken madde isminin yazılması ile çözüme kavuşabileceğine inanmaktayız.” dedi.

“Eczacılara da yeşil pasaport verilmeli”

Yeni yönetimin “Eczacı Değişim Programı” ile Türkiye’deki eczacılar ile gelişmiş ülkelerden eczacıların değişimini içerdiğini belirten Ercanlı; bu değişim programı ile gelişmiş ülkelerdeki eczacılık uygulamalarını görerek gelişim sağlamak istediklerini kaydetti.

Ercanlı eczacıların nöbet uygulamaları ile 24 saat hizmet verdiklerini belirterek eczacılara yeşil pasaport verilmesini talep ettiklerini belirtti. Ercanlı kamu hizmetini 24 saat aksatmadan verdiklerini ve yeşil pasaport hakkı ile bu kamu hizmetinin tescillenmiş olacağını ifade etti.


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz