Reçete simsarları türedi..!

recete-simsarlari-turedi

Topladıkları reçeteleri belli bir eczanede topluca yaptıran girişimciler (!) çıktı.


21 Ekim 2017 12:55

Hastalardan topladıkları reçeteleri bir eczaneden toplu olarak yaptıran ve sonra hastalara dağıtan organizasyonlardan şikayetler arttı. Eczacılar ve Eczaneler Hakkındaki kanun, bu fiillerin tespiti halinde eczacı ile aracı kişi veya kuruluşa beş bin Türk Lirasından elli bin Türk lirasına kadar idari para cezası verileceğini belirtiyor.

Sivas Eczacı Odası, İl Sağlık Müdürlüğünün bu konudaki yazısını duyurdu.

Sivas İl Sağlık Müdürlüğünün yazısında;

"Son zamanlarda Müdürlüğümüzce il ve ilçelerde görev yapan sağlık çalışanları tarafından köylerdeki hastalardan reçeteler toplanarak ilaçların bir eczaneden toplu olarak temin edilip hastalara teslim edildiğine dair sıklıkla duyumlar alınmaktadır.

Bilindiği üzere 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkındaki Kanun'un 24. maddesi '... Eczacılar, kendilerine reçete gönderilmesine yönelik olarak her ne şekilde olursa olsun kurumlar,hekimler, diğer sağlık kurum ve kuruluşları veya üçüncü şahıslar ile açık veya gizli iş birliği yapamaz, simsar, kurya elemanı ve benzeri yönlendirici personel bulunduramaz, reçete toplama veya yönlendirme yapamaz, bu yollarla gelen reçeteleri kabul edemez.

Bu fiillerin tespiti halinde eczacı ile aracı kişi veya kuruluşa beş bin Türk Lirasından elli bin Türk lirasına kadar idari para cezası verilir..." denildi.

Yazıda daha sonra; "Bu nedenle; Müdürlüğümüze herhangi bir şekilde intikal eden şikayetlerde adı geçen kişi ve kişilerin tespiti halinde mezkur kanun ve yönetmelik maddelerince işlem yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz