Rahmi Turan eczacılara açıklama yaptı..

rahmi-turan-eczacilara-aciklama-yapti

Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın tepki çeken ifadeleri hakkındaki açıklaması


21 Şubat 2019 14:01

Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan önceki gün köşe yazısında kullandığı bazı ifadelerin tepki çekmesi üzerine bugünkü yazısına bir açıklama koydu.

Turan açıklamasında;

" Piyasadaki ilaç sıkıntısı ve yeşil reçete uygulamasındaki yanlışlıklar konusunda Sağlık Bakanı'na ithaf ederek yazdığım yazıda eczanelerden söz ederken, eksik kalan bir sözcük nedeniyle cümle tüm eczaneleri kapsar hale gelmiş.

O cümlenin doğrusu tabii ki, “Bazı eczaneler” şeklinde olmalıydı. “Bazı” ya da “Bir kısım” gibi ifadeler atlanınca yazıda amacını aşan bir durum ortaya çıkıyor.

Türkiye'de 26 binden fazla eczane var. Azınlıkta olan birkaç eczanenin hatalı davranışı nedeniyle geniş bir toplumu hedef alıp genelleme yapmak elbette ki yanlıştır." dedi.

Rahmi Turan'ın köşe yazısındaki ilgili bölüm şöyle;

Piyasadaki ilaç sıkıntısı ve yeşil reçete uygulamasındaki yanlışlıklar konusunda Sağlık Bakanı'na ithaf ederek yazdığım yazıda eczanelerden söz ederken, eksik kalan bir sözcük nedeniyle cümle tüm eczaneleri kapsar hale gelmiş.

O cümlenin doğrusu tabii ki, “Bazı eczaneler” şeklinde olmalıydı. “Bazı” ya da “Bir kısım” gibi ifadeler atlanınca yazıda amacını aşan bir durum ortaya çıkıyor.

Türkiye'de 26 binden fazla eczane var. Azınlıkta olan birkaç eczanenin hatalı davranışı nedeniyle geniş bir toplumu hedef alıp genelleme yapmak elbette ki yanlıştır.

Yazının konusu eczacılar değildir. Hasta vatandaşların dertlerini, sıkıntılarını dile getirmeye çalışan bir eleştiridir.

★★★

Eczacılar arasında sevdiğim dostlarım, arkadaşlarım vardır. Yazı nedeniyle onlarla birlikte çok sayıda eczacı mesaj yolladı. Bu arada İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu aradı, eczanelerin sorunları hakkında geniş bilgi verdi.

* Eczaneler, hastalara yalnız ilaç sağlayan yerler değil, aynı zamanda ücretsiz danışmanlık hizmeti veren kuruluşlardır.

* Eczacı olarak hastaların tansiyonlarını bile ölçeriz.

* Hastane randevularını alırız.

* Gerekirse fotoğraflarını çekeriz.

* Çay-kahve ikram edip hastaları rahatlatmaya, mutlu etmeye çalışırız.

* Onların dertlerini dinleriz.

* Meslek hakkımızı kat be kat helâlinden kazanıyoruz.

* Biz eczacılığı böyle anlıyor, böyle yapıyoruz.

* Eczaneler ticarethane değildir.

* Bu süreçte eczanelerimize gelen her üç reçeteden birine ‘Maalesef ilacınız yok' demek zorunda kalıyoruz.

* Çevremizdeki eczacı arkadaşlarımızdan o ilacı temin ederek hastamıza yardımcı olmak için kimi zaman saatler harcıyoruz.

* Sağlık Bakanlığı'nın fiyatlandırma politikasının ve de ülkemizin yüzde 60 oranında ithal ilaca bağımlı olmasının etkisiyle oluşan ilaç yokluğu bizim suçumuz değildir.

* Son bir yılda gece nöbetlerinde 15 meslektaşımız saldırıya uğramıştır.

* Eczacıların durumu maalesef  budur.”

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz