Piyasada olmayan ilaçlar için..

piyasada-olmayan-ilaclar-icin

Eczacıların piyasada olmayan ilaçları TEB'in web sayfasındaki uygulamaya bildirmeleri önem taşıyor.


12 Eylül 2018 15:25

Bazı ilaçların piyasada bulunmadığı yolundaki şikayetler yine artmaya başladı. Döviz kurunun yakın zamanda hızla yükselmesiyle birlikte, piyasada bulunamayan ilaçların sayısının da arttığı görüşü yaygın. İdare zaman zaman bu iddiaları yalanlayacak açıklamalar yapıyor olsa da, eczacılar ve ellerinde reçete ile eczane eczane dolaşarak ilaç arayan hastalar pek o görüşte değil.

Türk Eczacıları Birliği'nin (TEB) sitesinde yer alan “Piyasada Bulunmayan İlaç Bildirimi” uygulaması, ilaç pazarında yokluğu hissedilen ilaçların hacmini belirlemek açısından önem taşıyor. Eczacıların yaptıkları bildirimlerden oluşan bu yoklar listesi, TEB'in idare ile yaptığı toplantılarda piyasanın gerçek ihtiyaçlarını ortaya koyabilecek bir kaynak niteliğini taşıyor.

Eczacı Odaları zaman eczacıları TEB'in uygulamasına bildirim yapmaları konusunda uyarıyorlar. Eskişehir Eczacı Odası da bugün bu konuda bir duyuru yayınladı.

Eskişehir Eczacı Odası'nın duyurusu şöyle;

PİYASADA OLMAYAN ÜRÜNLERİN TEB WEB SİTESİNDEKİ “PİYASADA BULUNMAYAN İLAÇ BİLDİRİMİ” KISMINA GİRİLMESİ HAKKINDA

Değerli Meslektaşlarımız,

Son günlerde artan piyasada olmayan ürünlerin Birliğimiz tarafından daha sağlıklı takip edilebilmesi için bulamadığımız ilaçların adını, Türk Eczacıları Birliği web sitesindeki sol üst köşede bulunan “Piyasada Bulunmayan İlaç Bildirimi” kısmına girmeniz büyük önem arz etmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Eskişehir Eczacı Odası Yönetim Kurulu

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz