"Pazarlıkla ilaç satılmaz.. Eczaneler pazar yeri değildir.."

pazarlikla-ilac-satilmaz-eczaneler-pazar-yeri-degildir

Grip paketlerinin pazarlıkla satılması haberine İzmir EO Başkanı tepki gösterdi..


07 Aralık 2017 10:25

İzmir'de bazı eczanelerin grip mevsimi olması nedeniyle hazırladıkları birkaç kutu ilaçtan oluşan grip paketlerini, ’60 TL yapıyor ancak size 50 TL’ye olur’ şeklinde pazarlıkla satmaları tepki gördü.

Egedesonsoz.com'un haberine göre, konu hakkında görüşlerine başvurulan İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan bu davranışı eleştirerek "Pazarlık pazarda olur, eczaneler pazar yeri değil, ilaçlar da pazarda satılan herhangi bir ürün değil”  dedi.

İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur da bu yaklaşımın doğru olmadığını belirterek derhal konuyu araştıracağını ifade etti.

"İlaç pazarlıkla satılan bir ürün değildir."

Bazı eczanelerde birden fazla ilacın bir araya getirilerek "grip paketi" şeklinde satılırken fiyat pazarlığı yapılmasına karşı çıkan İzmir Eczacılar Odası Başkanı Sayılkan;

“İki ilacı veya üç ilacı bir araya getirip ’60 TL yapıyor ancak size 50 TL’ye olur’ şeklindeki pazarlık ancak pazarda olur. Eczanelerde olmaz. Eczaneler ticarethane değil, insanların sağlığına kavuşmasına yardımcı olan muayene-ilaç-tedavi zincirinin bir halkasıdır. İlaç pazarlıkla satılan bir ürün değil, eczaneler de pazar yeri değil. Bunu her eczane yapmıyor, az da olsa bazı eczaneler yapıyordur.

Yapanların da eczacı olduğuna inanmıyorum. Boğaz pastili de olsa bunlar bir ilaçtır. İlaçlar pazarlıkla satıldığında hasta sadece o eczaneye değil bütün eczacılara karşı güven kaybı yaşıyor. Bu yöntem doğru değildir, yapmamalıdırlar. Tuncay Sayılkan olarak, Oda Başkanı olarak bunu yapmayın diyoruz ” dedi.

"Derhal araştıracağım"

İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur ise bazı eczanelerde grip paketlerinin vatandaşlara söylenilen fiyatın altında satılmasını doğru bulmadığını belirtti ve şöyle dedi;

“Vatandaşa satılan grip paketi de sonuçta bir ilaçtır. Söylenen fiyatın altında satılması doğru bir yaklaşım değildir. Bunu yapan birkaç eczane olsa da bizler eczacımıza güveniyoruz. Bu güveni hak ediyorlar kuşkusuz ancak bir kaçının bu şekilde davranmasını hiç doğru bulmuyorum. Derhal araştıracağım”

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz