Partner oldular..!

partner-oldular

Son dönemde ele geçen kaçak mallar arasında sigara ve ilaç artık çoğunlukla yan yana..


18 Eylül 2016 12:10

Kaçakçılık denince ülkemizde ilk akla gelen kalem, öteden beri sigaradır. İthalatın sınırlı olduğu yıllarda hep ilk sıradaydı, sonra ithalat serbest bırakılınca arkası kesildi. Ancak ithal sigaranın fiyatı zaman içinde artmaya başlayınca bu alanda kaçakçılık yeniden baş gösterdi.  

Günümüzde sigaranın artık yeni bir partneri var; ilaç..! Sigara ve ilaç, son yıllarda kaçakçılık alanında partner oldular. Tespit edilen toplu kaçakçılık olaylarının çoğunda sigara ve ilaç birlikte yer alıyorlar.

İlaç kaçakçılığı, sigaradan farklı olarak iki yönlü yapılıyor. Tespit edilen kaçakçılık olaylarında görülen o ki;

Türkiye'de bulunmayan ilaçlar, yurt dışından Türkiye'ye; Suriye, Irak başta olmak üzere bazı Ortadoğu ülkelerinde sıkıntısı çekilen ilaçlar ise daha ucuz olduğu için Türkiye'den yurt dışına kaçırılıyor.     

Van'da ele geçti..

Dün Van'da yapılan operasyonda el konulan mallar arasında yine sigara ve ilaç yan yanaydı.

İHA'nın haberine göre, Van Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Gümrük kaçağı ticareti yapan ve nakleden şahıs/şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda;

17 Eylül 2016 tarihinde görevlilerimizce gümrük kaçağı sigara ticaretinin önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Tuşba ve Gevaş ilçelerimizde iki araç ile bir depoda arama yapıldı.

Yapılan aramalarda 453 bin paket TAPDK bandrolü bulunmayan kaçak sigara, 26 bin 600 adet puro tütünü ile 2 bin 30 adet kaçak ilaç ele geçirildi.

Olayla ilgili 3 şüpheli şahıs hakkında 5607 Sayılı Kanuna Muhalefet (SKM) suçlarından gerekli yasal işlem yapıldıktan sonra adli makamlara sevk edilecektir.

Sağlıklı bir gelecek ve devletimizin menfaati için her türlü kaçakçılık olaylarını engellemek konusunda mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” denildi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz