"Onay işlemini eczacılar yapmalı.."

ordu-eczaci-odasi-basvurdu-onay-islemini-eczacilar-yapmali

Rapor takipli malzemelerin fotokopi onayının eczanelerde yapılması talep edildi.


13 Ekim 2017 12:18

Ordu Eczacı Odası, eczanelerce karşılanan sürekli kullanım gerektiren rapor takipli malzemelerin (hasta bezi vb.) rapor fotokopisinin aslı gibidir onayının eczanelerde yapılmasının temini için başta Türk Eczacıları Birliği (TEB) olmak üzere 4 ilgili kuruma başvurdu.

Eczacı Odası'nın talebi, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile Hekimleri Derneği ve Tabipler Odası Başkanlığı'na da gönderildi.

Ordu Eczacı Odası'nın başvurusu şöyle;

Bilindiği üzere 1 Kasım 2010 tarihi itibariyle başlanan e-rapor uygulamasından önce hastaneler tarafından düzenlenen manuel olarak düzenlenmiş ilaç kullanım raporlarının fotokopileri eczanelerce aslı gibidir onayı yapılarak ilaç temini yapılmaktaydı. Böylelikle hem hasta mağduriyeti hem de iş zaman kaybı önlenmekteydi. 

3 Mayıs 2017 tarihinde SGK ile TEB arasında imzalanan tıbbi malzemelerin temini sözleşmesi ile eczanelerce karşılanan sürekli kullanım gerektiren rapor takipli malzemelerin (hasta bezi vb.) rapor fotokopisinin aslı gibidir onayı yalnızca başhekim ve reçeteyi yazan hekimce yapılmaktadır.

Bu durum uzun süreli malzeme kullanımda hem hasta mağduriyeti hem de iş zaman kaybı yaşatmaktadır.

İşlemlerin daha önceden olduğu gibi eczanelerce yapılması konusunda gerekli düzenlemenin SGK nezdinde yapılması için çalışmaların yapılmasının gereğini arz ederiz.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz