"Optisyen-Gözlükçüler"'in Genel Kurulu yapılamıyor..

optisyen-gozlukculer-bir-turlu-toplanamiyor-genel-kurul-yine-ertelendi

Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi, Genel Kurul bir kez daha ertelendi..


20 Nisan 2018 14:48

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), bugün yapılacak olan Optisyen-Gözlükçüler Odaları Ve Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliğine ait ilk genel kurulun, mahkemenin aldığı yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle, mahkeme kararı kesinleşinceye kadar ertelendiğini duyurdu.

TİTCK'nın duyurusu şöyle;

Bilindiği üzere, Optisyen-Gözlükçüler Odaları Ve Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliğinin teşkil edileceği ilk genel kurulun 20.04.2018 Bakanlığımız Bilkent Yerleşkesi zemin katta yer alan konferans salonunda saat 14.00’da yapılmasına daha evvelce karar verilmişti.

Ancak, 5193 sayılı Optisyenlik Hakkında kanunun Ek 1 maddesi uyarınca teşkil edilecek Optisyen-Gözlükçüler Odaları Ve Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliğine ait genel kurulun ertelenmesine ve aynı genel kurulun 20/4/2018 tarih saat 14.00 da Bakanlığımız Bilkent Yerleşkesinde yapılmasına ilişkin 13/04/2018 tarihli duyurumuz dava konusu edilmiş, bu bağlamda TC. Ankara 9. İdare Mahkemesinin 2018/884 Esas Nolu kararı ile dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.

Bu itibarla ilgili genel kurul, söz konusu mahkeme kararı kesinleşinceye kadar ertelenmiştir. Önemle duyurulur.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz