Önce eczanelerden 5 yıllık faturaları istendi..

once-eczanelerden-5-yillik-faturalari-istendi

Sakarya'da İlçe Sağlık Müdürlüğünün eczacılara gönderdiği yazı ve sonrası..


14 Eylül 2018 20:28

Öykü mü demeli yoksa bilmece mi karar veremedik, belki doğrusu bilmece gibi öykü demek.

Geçtiğimiz günlerde Sakarya İlimizin Serdivan İlçe Sağlık Müdürlüğünden bölge eczanelerine bir yazı geldi.

İlçe sağlık Müdürü imzalı yazıda;

"Bakanlığımızın 06.06.2018 tarih ve E.105558 sayılı yazı ve talimatları üzerine tüm eczanelerin geçmişe dönük 5 (beş) yıllık faturalarının 5 iş günü içinde İlçe Sağlık Müdürlüğümüze gönderilmesi hususunda gereğini rica ederim." deniyordu.  

Yazının konu bölümünde ise "Eczanelerden ilaçların toptan satışı" ifadesi okunuyordu.

Anlaşılan idare eczanelerde toptan ilaç satışı yapılıp yapılmadığını inceleme gereğini duymuş ve bu nedenle eczanelerden 5 yıllık faturalarını göndermesini istemişti. Faturaların hangi yolla gönderileceği gibi bazı önemli ayrıntıların yer almadığı yazı, eczacılar arasında heyecan yarattı ve fısıltı gazetesi harekete geçti. Haber kulaktan kulağa tüm şehre hızla yayıldı. Eczacılar bilgi almak için odayı telefonla soru yağmuruna tuttular.

Örneğin; yazı Serdivan İlçe Sağlık Müdürlüğünden geliyordu; acaba şehirdeki bütün eczaneleri mi kapsıyordu, yoksa sadece Serdivan eczanelerini mi? Faturalar sadece Serdivan'da isteniyorsa bu ilçenin önemi neydi, vs..  

Eczacı Odası işe el koydu ve Sağlık Müdürlüğü ile temasa geçti. Bu arada ne olmuşsa olmuş İlçe Sağlık Müdürlüğü eczanelerden son 5 yılın faturasını istemekten vazgeçmişti. Ne var ki haber eczanelere yayılmıştı bir kere. Eczacı Odası gelen telefonlardan baş alamayınca çareyi bir duyuru yapmakta buldu..

Eczacı Odasının yayınladığı duyuruda şöyle deniyordu;

"Sakarya İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğünden toplu ilaç satışı ile gelen aşağıdaki yazıların ve duyumların dikkate alınmaması gerekmektedir. Önemle duyurulur."

Bir başka ifadeyle gelen yazıyı önemsemeyin deniyordu. Oysa ortada Sağlık Müdürlüğü'nün önceki duyurusunu iptal eden bir yazı da yoktu.

Konunun ayrıntılarını öğrenmek için önce Odayı sonra İlçe Sağlık Müdürlüğünü aradık. İlçe Sağlık Müdürü çok önemli bir toplantıda olduğu için bölemedi, ancak Özel Kalem Müdürü aracılığıyla bilgi gönderdi. Gönderdiği bilgi çok kısaydı. "Biz o işten vazgeçtik"

Haliyle merak ettik tabi, acaba neden?

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz