Oda başkanları toplandı; Konumuz protokol..

oda-baskanlari-toplandi-konumuz-protokol

İlaç Alım Protokolü revizyon görüşmelerine ilişki TEB bünyesinde yapılan çalışmalar hızlanıyor.


21 Şubat 2018 20:11

Türk Eczacıları Birliği (TEB) ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında yapılacak İlaç Alım Protokolü revizyon görüşmeleri öncesinde Bölge Eczacı Odalarımızdan oda başkan ve yöneticilerinin katılımıyla 20 Şubat 2018 tarihinde Ankara’da Protokol Çalıştayı gerçekleştirildi.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak’ın açılış konuşmasıyla başlayan Çalıştay, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney’in sunumuyla devam etti. Üney’in moderatörlüğünde 7 grubun çalışması ile sürdürülen Çalıştay’da, İlaç Teminine İlişkin Protokolün ve Tıbbi Malzeme Temini Sözleşmesinin maddeleri hakkında Bölge Eczacı Odalarımızdan iletilen görüşler değerlendirildi.

Protokol revizyonu ile ilgili olarak görüşülen başlıca konular şöyle:

Protokol ile hükmen bağlanmasına rağmen güncellenmeyen majistral ilaç tarifesinin güncellenmesi,

Sahte rapor, sahte reçete gibi eczacının sorumluluğunda olmayan konularda yüksek tutardaki para cezaları ve sözleşme fesihleri nedeniyle eczacıların mağduriyeti konusunun gözden geçirilmesi,

Geçici koruma altındaki yabancılara ilaç temininin TEB, SGK ve AFAD tarafından imzalanan protokol hükümleri çerçevesinde yürütüleceği hükme bağlanmış olmasına rağmen hayata geçirilemeyen üçlü protokol konusu.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz