Niğde denetimlerini sürdürmeye devam edecek..

nigde-denetimlerini-surdurmeye-devam-edecek

Eczane dışı yerlerde ilaç satışını önlemek için yapılan denetimlerin yıl boyu sürek.


28 Şubat 2018 13:24

Niğde Sağlık Müdürlüğü görevlileri gıda toptancıları, marketler, bakkallar, büfeler ve benzeri işyerlerinde ilaç satılıp satılmadığını denetliyor..

Tıbbî ecza ve müstahzarların eczane dışında satılmasının yasak olduğunu hatırlatan Niğde İl Sağlık  Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu, müsaadesiz satan veya satmak üzere dükkânında bulunduranların Türk Ceza Kanununun 193 üncü maddesine göre cezalandırıldığını kaydetti.

Zabıta eşliğinde denetimler

Niğde İl Sağlık  Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu;

"Eczaneler dışından temin edilen içeriği,  üretim ve saklama şartları belli olmayan ürünlerin halk sağlığını tehdit edeceği, fayda yerine zarar verebileceği, çok ciddi yan etkilere hatta ölüm vakalarına sebep olabileceği kuvvetle muhtemeldir. Bu sebeplerle konunun halk sağlığı açısından önemine istinaden, ilgili mevzuatlar doğrultusunda il merkezinde faaliyet gösteren gıda toptancıları, marketler ve benzeri yerlere Sağlık Müdürlüğü görevlilerince zabıta eşliğinde denetim gerçekleştirilmiştir.'' dedi.

Yapılan kontrollerde eczane dışında ilaç satan iş yerlerine gerekli yasal işlem uygulandığı belirtilirken eczane dışı ilaç satışına yönelik denetimlerin yıl içerisinde devam edeceği de ifade edildi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz