MMN tanısı ile karşılanan ilaçlarda pozoloji farklılığı var..

mmn-tanisi-ile-karsilanan-ilaclarda-pozoloji-farkliligi-var

İstanbul Eczacı Odası 9 ilaçtaki pozoloji farklılığı için SGK'ya başvurdu.


14 Haziran 2019 12:25

İstanbul Eczacı Odası, Multifokal Motor Nöropati (MMN) tanısı ile karşılanan ilaçların dozları ve kullanım süreleri ile ilgili farklılıklar olduğunu, ayrıca bazı ilaçlarda bu endikasyonda pozoloji de bulunmadığını kaydederek bu konuda tereddütlerin giderilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurdu.

Oda hem hasta hem de eczacıların herhangi bir olası mağduriyet yaşamaması için bu ilaçların pozolojisi hakkında ayrıntılı bilgi verilmesini istedi.

TEB'in başvurusu şöyle;

Multifokal Motor Nöropati (MMN) tanısı ile karşılanan ilaçların pozolojisi hakkında

Odamız tarafından sıralı ve üst limit sistemi kapsamında dağıtımını yapmakta olduğumuz Hemofili ve Faktör reçetelerinde;

Multifokal Motor Nöropati (MMN) tanısına istinaden düzenlenen reçetelerde, Sağlık Uygulama Tebliği'nin 4.2.12.B/1 maddesi gereğince Sağlık Bakanlığı endikasyon dışı ilaç kullanım onayı aranmamaktadır.

Belirtilen tanıda ilaçların dozları ve kullanım süreleri ile ilgili farklılıklar bulunmakta ayrıca bazı ilaçlarda bu endikasyonda pozoloji de bulunmamaktadır. Bu nedenle ilgili reçetelerin karşılanmasında tereddütlerimiz oluşmaktadır.

Aşağıda ilgili ilaçların dozları ve prospektüs bilgileri yer almaktadır;

Kiovig IV flakon: Başlangıç tedavisi dozu 2-5 gün süreyle 2 gr/kg'dır. İdame olarak her 2-4 haftada bir 1 gr/kg veya ya da her 4-8 haftada bir 2 gr/kg dozuyla tedaviye devam edilir.

Ronsenglob IV flakon: Başlangıç dozu: 2-5 gün süreyle bölünmüş dozlarda toplam 2g/kg. İdame dozu: 2-6 haftada bir 1 -2 g/kg

Octagram IV flakon: Doz belirtilmemiş

Gamunex-C IV/IM flakon: Doz belirtilmemiş

Flebogamma-DIF IV flakon: Doz belirtilmemiş

Ig Vena: 5 ardışık gün için 0.4 g/kg/gün veya 2-4 gün süresince bölünmüş dozlar (2 g/kg) şeklindedir. (İdame  dozu mevcut değil)

Intratect IV flakon: Doz belirtilmemiş

Nanogam IV flakon: Başlangıç dozu: 2-5 gün süreyle bölünmüş dozlarda toplam 2g/kg. İdame dozu: 2-6 haftada bir 1-2 g/kg

Privigen IV flakon: Doz belirtilmemiş

Yukarıda yer alan örneklerden de görüleceği üzere MMN endikasyonunda düzenlenen reçetelerle ilgili hem hasta hem de meslektaşlarımızın herhangi bir olası mağduriyet yaşamaması için ilgili ilaçların pozolojisi hakkında tarafımıza ayrıntılı bilgi verilmesini saygılarımızla arz ederiz.


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz